Незаконне майно на 14 мільйонів: посадовець поліції «сховав» хату й Porshe у родичів

Незаконне майно на 14 мільйонів: посадовець поліції «сховав» хату й Porshe у родичів

Фото
Укрінформ
Заступнику начальника поліції Кіровоградської області повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на 14 млн грн і декларуванні недостовірної інформації.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника управління поліції ГУНП в Кіровоградській області. Йому інкриміновано декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення», - зазначають у відомстві.

За даними слідства, підозрюваний з 2021 по 2022 роки перебував на посаді заступника начальника одного із управлінь поліції ГУНП в Дніпропетровській області. За цей час він незаконно збагатився та набув активів, які перевищували його законні доходи на понад 14 млн грн.

У подальшому посадовець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави, відомості про набуті активи.

Читайте також: Реєстр корупціонерів може різко зрости - НАЗК

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі теруправління ДБР у місті Полтава.

За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке провело моніторинг способу життя заступника начальника Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області – начальника відділу кримінальної поліції, виявлено ознаки корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-5 Кримінального кодексу України, які свідчать про його незаконне збагачення на понад 14 млн грн.

НАЗК перераховує набуті чиновником незаконні статки:

- земельна ділянка;

- житловий будинок;

- автомобіль PORSCHE MACAN 2017 року випуску.

«Зокрема, встановлено, що теща службовця придбала земельну ділянку, вартість якої відповідно до договору становить 37 500 грн. У подальшому на неї було оформлено право власності на житловий будинок, який будувався протягом 2022 року. Це підтверджується документами, отриманими під час здійснення слідчих дій в рамках кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також з’ясовано, що автомобілем Porsche Macan, формальним власником якого є тесть працівника поліції, фактично користувалась дружина посадовця», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ДБР завершило розслідування щодо колишнього одеського військкома-мільйонера

Заощадження та загальні офіційні доходи службовця, його сім’ї, тестя та тещі значно нижчі за вартість набутих активів, зазначають у НАЗК.

Як повідомляв Укрінформ, суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави розміром 6 млн грн для колишнього посадовця Збройних Сил України з продовольчого забезпечення тилу, якому інкримінують незаконне збагачення.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-