Готували удари надважкими КАБами по позиціях ЗСУ: у Харкові затримали агентів Росії

Готували удари надважкими КАБами по позиціях ЗСУ: у Харкові затримали агентів Росії

Укрінформ
Служба безпеки України затримала двох російських агентів, які наводили ворожі удари по фортифікаційних спорудах та укріпрайонах українських військ під Харковом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

У результаті спецоперації у прифронтовому регіоні нейтралізували агентурну групу російської розвідки, яка готувала серію повітряних атак на позиції Збройних сил України.

“Серед основних цілей агресора були фортифікаційні споруди та укріпрайони українських військ, які обороняють обласний центр, - ідеться у повідомленні.

Для удару по локаціях Збройних сил України загарбники планували застосувати надважкі керовані авіабомби.

Щоб скоригувати російські КАБи на ціль, загарбники дистанційно залучили двох своїх поплічників з Харкова.

Читайте також: У ЗСУ викрили «крота», який коригував повітряні удари росіян по Харківщині

Під виглядом приватних ремонтників вони поодинці їздили по області, де приховано фіксували місця базування українських військ та розташування оборонних ліній.

Отриману інформацію обидва фігуранти месенджером передавали зв’язковому російської розвідки.

Ним виявився їхній знайомий, місцевий житель, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька та приєднався до спецназу російських військ.

Саме він мав передати спецслужбі РФ актуальні координати для підготовки авіаудару по Харківщині.

Однак СБУ дізналася про плани ворога ще на початковому етапі розвідувальної діяльності цих агентів.

Це дозволило задокументувати кожен крок фігурантів та провести комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ.

На фінальній стадії спецоперації обох зловмисників затримали у власних помешканнях. Під час обшуку у них вилучили мобільні телефони, з яких вони комунікували з ворогом.

Слідчі СБУ повідомили старшому агентурної групи РФ про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Дії його спільника кваліфіковані за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років позбавлення волі засудили двох російських агентів, які коригували ракетні удари ворога по військовій та медичній інфраструктурі Херсону.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-