Вінницька міськрада запроваджує ваучерну допомогу на старт бізнесу для ветеранів

Вінницька міськрада запроваджує ваучерну допомогу на старт бізнесу для ветеранів

Укрінформ
Вінницька міськрада запроваджує систему ваучерної підтримки на старт підприємницької діяльності ветеранів російсько-української війни і членів їхніх сімей з фінансуванням у розмірі 41 млн грн.

Про це повідомила Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Ми запроваджуємо систему ваучерних підтримок для малого і середнього бізнесу. Насамперед для виробництва товарів подвійного призначення – це в межах оборони, а також на ІТ-рішення для бізнесу. Крім того, йдеться про запровадження ваучерної підтримки на старт підприємницької діяльності демобілізованих, ветеранів і членів їхніх сімей», - йдеться у повідомленні.

Розмір ваучера становитиме 100 тис. грн.

Нові види підтримки підприємництва передбачаються Програмою розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2024–2026 роки, затвердженою депутатами 26 квітня в ході сесії міської ради.

На підтримку старту підприємницьких ініціатив демобілізованих і ветеранів російсько-української війни Програмою передбачається виділення 41 млн грн на три роки.

Читайте також: На Львівщині ветерани можуть отримати ₴250 тисяч на власну справу

Зазначається, що у разі необхідності і запиту від ветеранів і членів їхніх сімей у громаді запроваджуватимуться й інші форми підтримки підприємництва для цих категорій.

Як повідомлялося, у Вінниці для малого і середнього бізнесу діє низка форматів фінансової підтримки малого і середнього бізнесу. Зокрема це і компенсація ЄСВ за новостворені робочі місця, компенсація відсотків за кредитами, компенсація за облаштування обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ тощо.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-