У регіонах запускають у роботу Єдиний державний реєстр адрес

У регіонах запускають у роботу Єдиний державний реєстр адрес

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури починає впровадження Єдиного державного реєстру адрес у регіонах.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення, передає Укрінформ.

«Для фахівців, які здійснюватимуть та забезпечуватимуть організаційну, методологічну й технічну підтримку і супровід громад під час наповнення Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА), провели проведене навчання. У воркшопі взяли участь більш як 40 представників регіонів», - йдеться у повідомленні.

Наразі вже сформовані 24 команди «менторів» (у кожній області) з 73 фахівців обласних військових адміністрацій, райдержадміністрацій та громад. Навчено 1 099 фахівців органів місцевого самоврядування, які отримали відповідний сертифікат про готовність до роботи й підтвердили навички. Більш як 800 навчених громад найближчим часом почнуть роботу з наповнення реєстру, а ще 412, які перебувають на фінальній стадії навчання, доєднаються одразу після його завершення та підтвердження отриманих навичок.

Читайте також: Агентство відновлення отримало від партнерів 18 модульних мостів - Найєм

У Мінвідновлення зазначають, що інформація з ЄДРА забезпечуватиме взаємодію між інформаційними системами на різних рівнях управління. Це дасть змогу громадянам мати достовірні дані в реєстрі та отримувати низку потрібних соціальних і адміністративних послуг: реєстрацію місця проживання, отримання пільг чи субсидії. Також даний реєстр убезпечить від шахрайства щодо прав власності на нерухомість.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив постанову про реалізацію експериментального проєкту щодо створення трьох базових реєстрів у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Зокрема, буде створений Єдиний державний реєстр адрес. Його мета полягає в систематизації адресної інформації та створенні єдиного достовірного джерела адресних даних, де буде міститися інформація про кожен населений пункт, кожну вулицю і кожен номер будівлі.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-