Львову - 768 років: місто відзначає річницю

Львову - 768 років: місто відзначає річницю

Фото
Укрінформ
У Львові на площі Ринок, відбулись урочистості з нагоди Дня міста. Прапор міста підняла 13-річна Яна Степаненко, яка втратила дві ноги внаслідок російського обстрілу, і займається бігом на протезах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З нагоди відзначення 768-ої річниці Львова у центрі міста перед будівлею міської ради відбулася урочиста церемонія. Спершу сурмач виконав «Мелодію міста». Потім тринадцятирічна Яна Степаненко підняла прапор Львова. Дівчинка, яка втратила дві ноги внаслідок обстрілу вокзалу в Краматорську, нещодавно повернулася з Бостонського марафону, де пробігла 5 км на протезах.

На знак пошани та подяки військовим курсанти Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного урочисто винесли та встановили перед входом до ратуші прапори 12 військових та оборонних структур України, зокрема Державний прапор України, прапор Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Сухопутних військ, Національної гвардії України, Повітряних сил, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ВМС, Національної поліції, Десантно-штурмових військ, Служби безпеки України, Сил спеціальних операцій.

Скульптури левів біля ратуші вбрали у берети десантних військ.

Читайте також: Британські волонтери привезли до Львова 30 позашляховиків для ЗСУ

«Покровитель нашого міста - святий Юрій. Це римський лицар, воїн на коні, який нищить гадь. І ми з вами прекрасно уявляємо, хто є ця гадина сьогодні. А святий Юрій – це наші захисники та захисниці, а це понад 30 тисяч наших львів’ян, на яких покладаємо дуже велику надію. Але, в той самий час, кожен, хто воює, покладає надію нас. І тому кожен в першу чергу має перемогти у собі своїх зміїв, розпач та зневіру. Ми маємо бути єдині на шляху до Перемоги. І здолати, як святий Юрій цього змія», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

В урочистостях взяли участь військові, представники духовенства, почесні громадяни Львова, міжнародні делегації, представники міської та обласної влади, мешканці та гості міста. Присутні виконали Гімн України, після чого виступив Почесний громадянин Львова Мирослав Маринович.

У Львові відзначили 768-му річницю заснування міста / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

«Ми відзначаємо День міста в особливий час, який, з одного боку, несе великі трагедії і випробування, але з іншого боку це час, про який наші попередники говорили: «Зібрались ми великої години». Сьогодні нас, людей, які прагнуть свободи України, не є мало, як це було в часи дисидентів. Сьогодні на захист української незалежності піднявся весь український народ. Тому на третьому році великої війни ми маємо утвердитися в тому, що ми переможемо. Я б хотів від імені колишніх політв’язнів схилити свою голову перед Збройними Силами України, адже саме завдяки їхній пожертві ми сьогодні зібрались тут», - сказав Миронович.

Також з вітальним словом до містян та гостей звернулася федеральний міністр у справах сім'ї, людей похилого віку, жінок та молоді Німеччини Ліза Паус, яка нині перебуває з робочим візитом у Львові.

Наприкінці події відбулась церемонія урочистого проходження почесної варти Національної академії сухопутних військ.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року в Львові започаткували традицію встановлення прапорів військових та оборонних структур з нагоди Дня міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-