На Хмельниччині цьогоріч зафіксували утричі більше випадків кашлюка, ніж за три попередні роки

На Хмельниччині цьогоріч зафіксували утричі більше випадків кашлюка, ніж за три попередні роки

Укрінформ
На Хмельниччині з початку цього року зафіксовано 30 випадків кашлюка, що утричі перевищує показник трьох попередніх років. Є й летальний випадок.

Як передає Укрінформ, про це повідомила завідувачка дитячого інфекційного відділення Хмельницької інфекційної лікарні, кандидат медичних наук Вікторія Леньга.

“В Україні спостерігається ріст захворюваності на кашлюк: за перші два місяці 2024 року зареєстровано 515 випадків. У Хмельницькій області в 2021 та 2022 роках не було жодного випадку кашлюка, тоді як в 2023 році були зафіксовані вже 11 випадків хвороби. З початку 2024 року вже підтверджені 30 випадків кашлюка і захворюваність продовжує зростати”, - йдеться у повідомленні.

За словами Леньги, у Хмельницькій інфекційній лікарні торік надали допомогу двом хворим на кашлюк, а за три місяці цьогоріч - восьми хворим, є один летальний випадок.

Медикиня зауважила, що кашлюк - гостре інфекційне захворювання, має циклічний перебіг з характерним спазматичним нападоподібним кашлем. Передається від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання, у дитячому колективі може передаватися й через іграшки. Особливо важко хвороба протікає у дітей до шести місяців: у них частіше виникають ускладнення з боку органів дихання.

Читайте також: В Україні зростає захворюваність на туберкульоз, зокрема і серед дітей - Кузін

Єдиним надійним захистом від кашлюка, підкреслила фахівчиня, є вакцинація. В Україні щеплення від цієї хвороби обов'язкове для дітей віком 2, 4, 6 та 18 місяців.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні реєструють підвищену захворюваність на кашлюк серед дітей.

Фото ілюстративне: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-