На Сумщині ввели додаткові обмеження у 15 громадах, що межують з Росією

На Сумщині ввели додаткові обмеження у 15 громадах, що межують з Росією

Укрінформ
На Сумщині обласна військова адміністрація ввела додаткові обмеження у 15 прикордонних громадах, що межують з Росією.

Як передає Укрінформ, відповідний документ оприлюднила у Фейсбуці Сумська ОВА сьогодні, 1 травня.

У документі зазначається, що у громадах, розташованих у прикордонній 5-км зоні Сумщини біля кордону з Росією, із 22 квітня вводяться додаткові тимчасові обмеження особливого режиму.

Зокрема діє заборона на вільний в'їзд (допуск), перебування, проживання, пересування осіб та виконання робіт, не пов’язаних з будівництвом, облаштуванням та утриманням інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огороджень, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій. Також якщо це не пов'язано із проведенням аварійних, рятувальних робіт, наданням екстреної медичної допомоги, реагуванням на правопорушення, їх запобіганням, розкриттям і розслідуванням.

Читайте також: Російські ДРГ найактивніші на Сумщині - прикордонники

Забороняється, окрім того, проведення робіт, не пов’язаних із виконанням завдань під час підготовки і ведення операції (бойових дій) та охорони державного кордону, а також в інших випадках, визначених Інструкцією про тимчасові обмеження в межах п’ятикілометрової зони від державного кордону України у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Суми".

До того ж, діє заборона на посів високорослих сільськогосподарських культур, догляд за ними та збирання врожаю таких культур на відстані 500 метрів навколо фортифікаційних споруд на території Сумської області. Водночас, дозволяється за межами окремих елементів фортифікаційних споруд на території Сумської області посів низькорослих сільськогосподарських культур, догляд за ними та збирання врожаю таких культур.

Читайте також: Прикордонна Сумщина: Ми - наче тир для росіян, вони випробовують на нас нову зброю і тактику

Як зазначили в ОВА, обмеження вводяться на територіях, підпорядкованих Конотопській, Охтирській, Сумській, Шосткинській районним державним адміністраціям.

Уточнюється, що йдеться про Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську (сільську), Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Юнаківську, Шалигинську територіальні громади.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 1 травня, вночі та зранку росіяни здійснили 5 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 30 вибухів. Обстрілів зазнали Шалигинська, Есманьська та Середино-Будська громади.

Фото: поліція Сумської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-