Дітей із Луганщини росіяни утримують у військовому таборі біля полігону у Новосибірській області

Дітей із Луганщини росіяни утримують у військовому таборі біля полігону у Новосибірській області

Укрінформ
Діти з тимчасово захопленого Біловодська Луганської області перебувають у російському військовому таборі у Новосибірській області РФ, де бойові офіцери навчають їх вогневої та стройової підготовки.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

За словами начальника ОДА Артема Лисогора, школярі з тимчасово захопленого Біловодська продовжують перебувати у наметовому військово-патріотичному таборі «Юних армійців», який облаштований у Новосибірській області.

«Відправку дітей віком від 11 до 17 років до цього табору, де бойові офіцери навчають їх тактичній, вогневій, стройовій підготовці, у РФ називають шефською допомогою так званій «ЛНР», - поінформував він.

Також усім дітям необхідно здати норми ГТО. За словами очільника ОДА, про це не знають навіть їхні батьки.

Навчання у таборі, що розташований неподалік полігону, відбувається у рамках федерального проєкту «Обличчя дружби». За програмою, на дітей очікують неформальні зустрічі з учасниками війни в Україні.

У тимчасово захопленому 10 років тому Алчевську місцеві комунальники не вивозять із кварталів сміття. Поміж будинків утворюються стихійні звалища. На чисельні скарги реакція російської влади відсутня.

Як зазначається, сміття у дворах накопичується тижнями. «Сучасна техніка», надана росіянами минулоріч, або зникла, або не може впоратися.

За інформацією обладміністрації, неподалік Невського та Макіївки росіяни атакують найчастіше.

«Лише за учора – 10 разів. Ще чотири рази загарбники спробували пробити нашу оборону у Серебрянському лісі. Атакували в районі Стельмахівки. 105 обстрілів здійснили росіяни в бік Невського та Макіївки. Застосовували артилерію та безпілотники», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Маріуполі російська «влада» готує школярів до майбутньої участі у війні

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій Луганщині росіяни примушували жителів отримувати поліс обов’язкового медичного страхування, який виявився не діючим на території «ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-