У Житомирі викрили керівників коледжу, які за хабар зарахували військовозобов’язаного

У Житомирі викрили керівників коледжу, які за хабар зарахували військовозобов’язаного

Фото
Укрінформ
У Житомирі викрили трьох керівників коледжу, які за хабар зарахували на навчання 32-річного чоловіка, який намагався уникнути мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Житомирській області.

«У липні 32-річний житомирянин звернувся до житомирського коледжу щодо вступу. Здобуття вищої освіти на денній формі давало можливість студенту уникнути мобілізації до лав ЗСУ. Завідувач навчальної практики закладу, усвідомлюючи таку зацікавленість, пообіцяв чоловікові посприяти у безперешкодному вступі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працівник коледжу відвів абітурієнта до кабінету директора, який пообіцяв своє сприяння. За можливість навчатися та отримати бажану відстрочку від призову від чоловіка вимагали 1000 доларів. Абітурієнт погодився на таку умову та згодом був зарахований на навчання в обхід процедури конкурсу.

Під час низки обшуків у коледжі та за місцями проживання фігурантів поліцейські виявили та вилучили майже 41 тис. доларів, 540 євро, 69 тис. гривень, дві іномарки, документацію та інші речові докази, що можуть свідчити про правопорушення.

Читайте також: Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК триматимуть під вартою без права на заставу

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Крім того, завідувач навчальної практики підозрюється у пособництві (ч. 5 ст. 27). Наразі триває розслідування.

Як повідомлялося, у Житомирі викрили медсестру, яка за гроші допомагала оформити інвалідність для військовослужбовців та військовозобов’язаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-