Росіяни за добу понад 3000 разів обстріляли Донеччину, пошкоджені 35 цивільних об’єктів

Росіяни за добу понад 3000 разів обстріляли Донеччину, пошкоджені 35 цивільних об’єктів

Фото
Укрінформ
Армія РФ за минулу добу, 9 вересня, здійснила 3 132 обстріли Донецької області, руйнувань зазнали 35 цивільних об’єктів.

Про це повідомила поліція Донеччини, передає Укрінформ.

«За добу поліцейські зафіксували 3 132 ворожих удари по лінії фронту та житловому сектору… Пошкоджено 35 цивільних об’єктів – 21 житловий будинок, адмінбудівлю, підприємство, торговий павільйон, господарські споруди, автомобілі», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що окупанти зосередили вогонь на восьми населених пунктах: містах Гірник, Краматорськ, Курахове, Торецьк, селищі Клебан-Бик, селах Олександро-Калинове, Предтечине, Щурове.

Зокрема, на Щурове росіяни скинули дві керовані авіабомби ФАБ-250 з модулями УМПК (універсальний модуль планування і корекції), де вбили цивільну особу, ще одну поранили, пошкодили вісім приватних будинків і п’ять авто.

По Клебан-Бику війська РФ вдарили з артилерії, у результаті одна людина загинула та одна зазнала поранень, пошкоджено приватну оселю й господарську споруду.

У Гірнику – один загиблий і двоє поранених мирних мешканців, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Також внаслідок влучання снаряду травмовано людину в Торецьку.

Краматорськ ворог атакував двома авіабомбами ФАБ-250 з модулями УМПК, у результаті є пошкодження на території промислового об’єкту.

У Предтечиному ударом бомби ФАБ-250 з модулем УМПК було пошкоджено п’ять приватних будинків.

Чотири рази окупанти обстріляли Курахове з артилерії та РСЗВ «Ураган», де руйнувань зазнали багатоквартирний і чотири приватних будинки, адмінбудівля, автотехніка, торговий павільйон, господарські споруди.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Донеччині «Білі янголи» врятували поранених цивільних, які пройшли назустріч 10 кілометрів

Як повідомлялося, російські війська за минулу добу, 9 вересня, вбили трьох жителів Донецької області і ще п'ятьом людям завдали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-