Боротьба зі зміною клімату: Україна поставила собі амбітну мету

Боротьба зі зміною клімату: Україна поставила собі амбітну мету

Ексклюзив
Укрінформ
Україна візьме на себе зобов’язання за ухваленою в Парижі новою рамковою конвенцією щодо змін клімату лише після ратифікації її положень Верховною Радою.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Парижі сказала голова офіційної делегації України, заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць за підсумками Паризької кліматичної конференції.

«Україна братиме на себе зобов’язання лише після ратифікації угоди парламентом», - зазначила вона.

За словами голови делегації, Україна 30 вересня 2015 року надіслала свої пропозиції, зафіксовані в Очікуваному національно-визначеному внеску (ОНВВ) відповідно до рішень попередніх міжнародних конференцій сторін рамкової конвенції ООН зі зміни клімату.

«Цей документ є плодом тривалої роботи, він складений на основі наукових досліджень, економічних звітів, розрахунків та даних, пройшов громадські обговорення та експертизу міжвідомчої комісії, затверджений Кабінетом міністрів України», - зазначила Коломієць.

Вона додала, що Україна серйозно поставилася до підвищення рівня амбітності своїх національних внесків у боротьбу зі зміною клімату на період після 2020 року. «Згідно ОНВВ, наша країна визначила для себе амбітну, але в той же час обгрунтовану ціль щодо рівня викидів парникових газів. Наші очікування пов’язані з показниками, які не перевищуватимуть у 2030 році 60% від рівня викидів парникових газів у 1990 році», - сказала вона.

Водночас Коломієць зазначила, що не виключає можливості перегляду ОНВВ у бік зменшення у разі, якщо в Україні буде ухвалена енергетична стратегія, що передбачатиме активний розвиток альтернативної енергетики.

Згідно з положеннями нової кліматичної угоди, країни, що приєднаються до неї, будуть зобов’язані кожні 5 років переглядати свої ОНВВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-