Webometrics 2016: НАУ увійшов до ТОП-5 українських вишів за цитованістю вчених

Webometrics 2016: НАУ увійшов до ТОП-5 українських вишів за цитованістю вчених

PR
Укрінформ
Національний авіаційний університет посів 5 місце серед українських ВНЗ згідно з рейтингом щодо якості наукової діяльності університетів світу за цитованістю вчених у Google Scholar.

Про це повідомили у прес-службі НАУ.

Новий web-рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities був складений з урахуванням систематизованих даних, отриманих розробниками у липні 2016 року, і охопив близько 20 000 університетів та вищих навчальних закладів світу. Першість традиційно посіли класичні університети США. Лідером став Гарвард із показником 1389765 цитувань. 

Свої рейтингові web-місця отримали і 334 виші України. Серед них п’яте місце посів Національний авіаційний університет слідом за КНУ ім. Т. Г. Шевченка, Сумським державним університетом, НТУУ «Київський політехнічний інститут» та Національним університетом «Львівська політехніка».

Рейтинг Webometrics Ranking of World Universities з 2004 року складає іспанська дослідницька група Laboratorio de Internet. Він оновлюється двічі на рік – у січні та липні. При його складанні враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту ВНЗ, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів, тобто змістова та інформаційна активність сайту навчального закладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-