Грип в Україні: епідпоріг перевищений у 17 областях - МОЗ

Грип в Україні: епідпоріг перевищений у 17 областях - МОЗ

Укрінформ
За даними Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій за період з 12 по 18 грудня епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено в 17 областях. Всього на грип та ГРВІ захворіло 377 тисяч осіб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіло 377 004 особи, з них 64,5% - діти до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ перевищує аналогічний за минулий тиждень на 25,5%... У 17 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги", - йдеться у повідомленні.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в столиці, найменший – у Закарпатській області.

На звітному тижні темп приросту хворих серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 17,9 % та 20,8% відповідно. Значне збільшення захворюваності спостерігається в Івано-Франківській та Херсонській областях.

Серед дітей найбільше хворих шкільного віку. Питома вага госпіталізованих серед пацієнтів, які звернулися за медичною допомогою, на 40,8% більша, ніж минулого тижня. Найчастіше медичної допомоги в умовах стаціонару потребували діти до 4 років.

На 50 тижні 2016 року зареєстровані та підтверджені методом полімеразної ланцюгової реакції два летальні випадки від грипу в Дніпропетровській та Львівській областях.

РНК вірусів грипу при лабораторних дослідженнях зразків матеріалів від пацієнтів визначено вже у 14 областях.

Від початку епідемічного сезону фахівцями вірусологічних лабораторій МОЗ України методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 1126 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, у 39,3 % визначені РНК вірусів грипу типу А.

У цьому сезоні домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, що визначений у 64,9%.

За даними Центру грипу та ГРВІ з початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 72663 особи.

Лікарі радять робити щеплення впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Вакцинація від грипу є рекомендованою та не входить до календаря обов’язкових щеплень. Вакцину закуповують приватні структури та розподіляють до аптек, враховуючи попит попередніх років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-