Гороскоп і реальність: що збулося у 2016?

Гороскоп і реальність: що збулося у 2016?

Укрінформ
Рік тому відомі астрологи дали свої прогнози, а Укрінформ їх пригадав і перевірив

Кінець одного року і початок нового завжди викликає особливий ажіотаж у публіки навколо гороскопів. Зазвичай їх з цікавістю читають, десь розчаровуються, а десь надихаються прочитаним, а потім... дуже швидко про них забувають. Укрінформ вирішив пригадати – що ж на цей рік передбачали астрологи Україні – і перевірив, наскільки ці передбачення здійснилися.

ПОЛІТИКА

Прогноз Влада Росса: У березні велика імовірність відставки уряду. Внаслідок цього новий уряд очолить прем'єр-технократ, який народжений під знаком Тельця. Липень стане плідним місяцем у плані крутої зміни вектора української політики в сприятливу сторону.

У жовтні Петро Порошенко буде на злеті, а його рейтинг несподівано стабілізується на рівні 10 а то й 20%. Також Росс прогнозував, що на цей час в Україні уже запрацює безвіз. Листопад пройде під знаком великого поступу вперед у зовнішній політиці й Україну чекають дуже великі можливості в побудові якісно нових взаємовідносин із Заходом.

Прогноз Тетяни Ніколаєвої: У 2016-му політичний устрій країни продовжить змінюватися, але без глобальних змін. Кінець січня-лютий - можуть бути зміни у виконавчій владі і прихід туди нових людей. Кінець березня – початок квітня: почнуть діяти прийняті в цьому році закони і реформи, які принесуть зміни.

Восени ситуація в країні може загостритися: у жовтні можливі сплески соціального хвилювання і в президента теж будуть складні часи. А ось в кінці року політики знову будуть поспішати: в цей час можуть прийняти прогресивні закони і запустити нові реформи.

Реальність: У лютому з фракційної коаліції вийшли «Батьківщина» та «Самопоміч», таким чином коаліція де-факто розпалася. У середині квітня 2016 в Україні з’явився новий уряд, коли на посаду прем'єр-міністра України був обраний Володимир Гройсман  (до речі, Козеріг, а не Телець, як передбачала Ніколаєва). Хоча серед кандидатів на крісло прем’єра згадувалася Наталія Яресько, яка заявляла про готовність сформувати технократичний уряд (до речі, Телець).

У листопаді відбулося попереднє голосування за проект резолюції по Криму в ООН, де нас підтримали 73 країни, а 19 грудня Генасамблея ООН остаточно проголосувала, підтримавши Україну.

Попри дані обіцянки, безвізовий режим з Євросоюзом не запрацював ні з 1 січня 2016 року, ні з листопада, хоча Україна (хоч і зі скрипом) все ж виконала усі чисельні вимоги Брюсселя.

Наприкінці року уряд несподівано ініціював підвищення розміру мінімальної зарплати удвічі, і в ніч з 21 на 22 грудня парламентарі проголосувати за бюджет, який, за словами економічного експерта Бориса Кушнірука, вдруге за 20 років будується на реальних цифрах.

ЕКОНОМІКА

Прогноз Росса: У другій половині травня в Україну може почати надходити капітал і з’явитися крупні інвестори типу Сороса, які матеріально підтримуватимуть нашу країну.

У липні економіка припинить падіння і стабілізується. Хоча вкінці літа - на початку осені імовірне знецінення гривні, що буде викликано штучно. У жовтні нарешті почнеться стабільне економічне зростання, можна буде спокійно нести гривні в банки й не турбуватися, що якийсь черговий банк несподівано збанкрутує. Період раптових дефолтів в банківській сфері закінчиться.

У грудні Україна остаточно і безповоротно займе своє місце в переліку європейських країн-лідерів по економічному зростанню.

Прогноз Ніколаєвої: Економічного краху не буде, хоча гривня буде плавно падати. В критичні моменти впасти їй не дадуть чергові кредити з-за кордону. Осінню нічого хорошого в економіці не прогнозується. Бізнес в 2016 році буде як і раніше лихоманити, як, до речі, і в 2017 році. Нерухомість повинна рости в ціні, а світові ціни на нафту продовжать падати.

Україна намагатиметься відновити фінансову стабільність і модернізувати економіку, але дуже повільно. Реальні результати цих зусиль буде видно років через два-три. А поки українцям я раджу вкладати гроші в знання, нові бізнес-ідеї, стартапи, революційні технології та наукові дослідження.

Реальність:

Про крупних інвесторів у травні чути не доводилося, а от у липні все ж ім’я Сороса промелькнуло. Він наголосив, що однією з умов порятунку ЄС від смертельної небезпеки є допомога Україні. Хоча влітку ходили чутки, що нібито його фонд впливав на внутрішні процеси в нашій країні. Наприклад, тільки 800 тисяч євро передбачалося виділити на створення консультаційних груп в 2016-му році. Ключовими з реформ в документах "ДжорджСоросЛікс" називаються реформи децентралізації, конституційна і реформа аграрного сектора. Проте офіційного підтвердження цієї інформації не було.

Восени дійсно було зафіксоване економічне зростання. За даними Держстату, реальний ВВП в Україні в третьому кварталі 2016 збільшився на 1,8% порівняно з третім кварталом минулого року.

Знецінення гривні дійсно мало місце вкінці літа, проте, за словами економістів, падіння гривні в цей час відбувається щороку.

А от з банкрутством банків явно астролог Росс прогадав. Дефолт банку Михайлівський став поперек горла навіть Верховній Раді, яка була вимушена аж у листопаді прийняти закон про відшкодування коштів ошуканим вкладникам Михайлівського з фонду гарантування вкладів. Націоналізація ж «Приватбанку» під кінець року взагалі налякала чи не пів-України.

Економічний прогноз астролога Ніколаєвої майже не суперечив реальності, але швидше за все це пов’язано з тим, що він сформульований дуже обережно і ніякої Америки там не відкрито.

ВІЙНА НА СХОДІ

Прогноз Росса: 2016 обіцяє нам різку зміну курсу, і найголовніше - на зміну війні нарешті прийде мир.

Нинішнє перемир'я - остаточне і безповоротне. Війни вже не буде, скажімо так. Ще будуть поодинокі обстріли, працюватимуть диверсанти, але велика війна вже в минулому. А з 1 січня є всі шанси, що постріли в Україні вщухнуть взагалі. Проте поки живий Путін, наш Донбас залишатиметься українським Придністров'ям. І перестане їм бути лише коли Путін піде з президентського крісла.

Прогноз Ніколаєвої: Відведення військ не означатиме закінчення війни - для цього потрібен вихід Росії з Донбасу. Це може статися в міру погіршення ситуації в російській економіці і на Близькому Сході - і те, і інше неминуче з погляду астрології.

Реальність: 2016-й так і не став переломним у вирішенні конфлікту на Сході, навіть більше – під кінець року у грудні сталося загострення на Світлодарській дузі. Мінський формат не дав результатів. Пропозиції по дорожній карті так і залишилися напрацюваннями. 

Юлія Горбань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-