Служба зайнятості має шукати роботу, а не утримувати безробітних - Гройсман

Служба зайнятості має шукати роботу, а не утримувати безробітних - Гройсман

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір найближчим часом презентувати ідеї реформи державної служби зайнятості населення й змінити модель її фінансування на модель підтримки створення робочих місць.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не збираюся утримувати службу зайнятості, я не збираюся утримувати безробітних, я збираюся дати людям нормальну роботу і нормальну заробітну плату. Зміна цієї філософії має бути на порядку денному всіх тих, хто сьогодні опікується службою зайнятості. Я просив би, щоб ви довели це до керівництва служби зайнятості. Ні - розрив і приведемо тих людей, хто зможе нормально ситуацію там налагодити», - сказав Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що наразі нагальною є зміна системи фінансування служби зайнятості на фінансування системи підтримки створення робочих місць. Прем'єр-міністр підкреслив, що наразі реформування системи зайнятості населення є надзвичайно важливим питання для нашої країни і вже найближчим часом буде завершено роботу над формуванням підходів до цієї реформи та розпочнеться практичне впровадження змін у цій сфері.

«Сьогодні система зайнятості мала би бути направлена на те, щоб створювати робочі місця, але система направлена на те, щоб спонукати до безробіття», - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-