Прикордонники затримали 35 організаторів злочинних груп

Прикордонники затримали 35 організаторів злочинних груп

Укрінформ
Протягом минулого року українські прикордонники спільно з іншими правоохоронними органами та колегами суміжних країн і міжнародних організацій припинили діяльність понад 150 протиправних груп.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"У 2016 році співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби у взаємодії з іншими правоохоронними органами припинили діяльність понад 150 протиправних груп у складі 420 осіб, ліквідували 24 канали незаконної міграції та припинили функціонування 11 каналів торгівлі людьми", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили в ДПСУ, в минулому році в рамках проведення заходів щодо протидії незаконній міграції прикордонниками затримано 35 організаторів злочинних груп, з яких 5 іноземців. Зокрема, спільно з підрозділами Прикордонної варти Республіки Польща було ліквідовано африканський, сирійський та турецький канали, а в серпні 2016 року спільно зі словацькими колегами завершено операцію з викриття та припинення в’єтнамського каналу незаконної міграції.

Разом з тим, охоронці кордону виявили та припинили діяльність 6 злочинних груп та затримали 12 організаторів, які займалися торгівлею людьми. Відкрито та розпочато 19 кримінальних проваджень за ст. 149 ККУ «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», виконано більше 60 доручень на проведення слідчих (розшукових) дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-