Адвокати натякають, що від Януковича

Адвокати натякають, що від Януковича "приховували" антиукраїнську діяльність РФ

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича вимагає допитати головного військового прокурора Анатолія Матіоса як свідка у справі про держзраду.

Відповідне клопотання адресоване до Генпрокуратури, повідомив журналістам адвокат колишнього президента Віталій Сердюк.

"З  2011 по 2014 рік Матіос обіймав посаду керівника Контрольного управління в Адміністрації президента Віктора Януковича. Якщо мова йде про те, що у Віктора Януковича була інформація про російську агресію, то цю інформацію хтось мав в Адміністрації президента отримувати і йому доносити", - пояснив необхідність допиту адвокат.

Сердюк вважає, що головний військовий прокурор має знати, чи була наявна в Адміністрації президента у 2013 році та в січні-лютому 2014 року інформація про ведення Російською Федерацією  інформаційно-пропагандистської підривної діяльності проти України, як це говориться у тексті повідомлення про підозру, чи доповідалися ці факти Януковичу і які заходи були вжиті з цього приводу.

Як повідомлялося, Головна військова прокуратура, очолювана Анатолієм Матіосом, звинувачує Віктора Януковича як колишнього президента України у бездіяльності, яка полягала у нереагуванні упродовж всього 2013 року та по 1 березня 2014 року включно на виклики з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-