Кабмін схвалив зміни до закону про статус ветеранів війни та їх соцзахист

Кабмін схвалив зміни до закону про статус ветеранів війни та їх соцзахист

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Кабінет Міністрів України сьогодні, 18 січня, схвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Проект акта на засіданні уряду представив міністр соціальної політики Андрій Рева», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через те, що під час участі у масових акціях протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича майже тисяча осіб отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), Законом України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” було передбачено надання особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі у Революції Гідності, статусу інваліда війни.

Водночас переважна бiльшiсть постраждалих учасників цих акцій протесту, які не отримали інвалідність, не мають законодавчо визначеного статусу, що унеможливлює отримання ними належних їм пільг.

Крім того, залишається законодавчо не врегульованим статус громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення АТО, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час її проведення.

«Тож внесення відповідних змін було ініційовано Мінсоцполітики з метою забезпечення належного рівня соціального захисту та гарантій усім цим особам», - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-