Нового головлікаря Охматдиту обиратимуть на конкурсі - Супрун

Нового головлікаря Охматдиту обиратимуть на конкурсі - Супрун

Укрінформ
У головного лікаря Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Юрія Гладуша закінчився контракт, а нового керівника буде обрано шляхом проведення конкурсу.

Про це розповіла на брифінгу в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я би хотіла поговорити про лікарню "Охматдит". Зараз також ми змінюємо головного лікаря. Чи не змінюємо, але контракт головного лікаря, який був на посаді більше 13 років, закінчився вчора", - сказала урядовець.

За її словами, нового головлікаря Охматдиту оберуть на конкурсі, а до того обов'язки керівника лікарні виконуватиме один із начмедів. Вона зауважила, що колишній головний лікар також має право подати документи на конкурс, але не може виконувати обов'язки керівника до моменту його завершення, оскільки працює лише на чверть ставки.

Водночас Супрун заявила, що до МОЗ і профільного парламентського комітету надійшов лист із підписами членів трудового колективу на підтримку колишнього головлікаря Охматдиту Юрія Гладуша, проте згодом документ було відкликано.

"Був нібито лист від трудового колективу на його підтримку в МОЗ і в профільний комітет ВР. Але наші друзі, які там працюють, співробітники самої лікарні сказали, що їх скликали на засідання трудового колективу, і як вони входили в зал, підписалися, що присутні. Була зустріч, нічого не обговорювали про головного лікаря, але ці підписи підставили під лист і скинули нам всім, що ніби трудовий колектив підписався за головного лікаря", - сказала в.о. міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-