Японія надасть Україні технічне устаткування для Суспільного мовлення

Японія надасть Україні технічне устаткування для Суспільного мовлення

Укрінформ
Японія готова розпочати програму співпраці щодо розвитку Суспільного мовлення та надати Україні технічне обладнання для нього.

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі під час зустрічі з міністром інформаційної політики України Юрієм Стецем, передає прес-служба МІП.

«Ми, опрацювавши ваше звернення, прийняли рішення, що Японія надасть технічне обладнання для розвитку Суспільного мовлення України»", - наголосив Посол.

За його словами, згідно з програмою, яка триватиме 2,5 роки, починаючи з цього місяця, до України з Японії приїде група експертів, яка готова навчати спеціалістів Суспільного, як правильно повідомляти громадянам важливу інформацію під час надзвичайних ситуацій. Японські експерти також планують поділитися з працівниками Суспільного досвідом створення освітніх телепрограм.

Посол Шігекі також заявив, що на прохання МІП було знайдено можливість запровадити японську версію веб-сайту Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», що стане одним із способів доступу до інформації про Україну для японців.

Під час зустрічі міністр інформаційної політики України Юрій Стець висловив велику вдячність від України дружній Японії, зауваживши, що для нашої держави наразі є дуже важливим, щоб Суспільне мовлення запрацювало.

За його словами, МІП усіляко сприятиме висвітленню в Україні інформації про культуру та цінності японців, зважаючи на те, що 2017 оголошено роком Японії в Україні.

«В Україні багато що знають про допомогу Євросоюзу та мало що знають про допомогу Японії. Це те, що ми готові взяти на себе, - сприяти висвітленню інформації про нашу дружню країну Японію», - сказав Юрій Стець.

Нагадаємо: під час минулої зустрічі міністра та Посла сторони підняли питання щодо допомоги з боку Японії в наданні технічного устаткування для Мультимедійної платформи іномовлення України. Однак, зустрівшись, вони вирішили передати устаткування Суспільному мовленню, щоб реформа відбулася ефективніше.

Фото: mip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-