На Водохреща на водоймах країни чергують майже 3 тисячі рятувальників

На Водохреща на водоймах країни чергують майже 3 тисячі рятувальників

Укрінформ
19 січня, на свято Водохреща, в Україні на водоймах чергують майже 3 тисячі рятувальників та понад 500 одиниць техніки.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Аби уникнути виникнення небезпечних подій, у кожному регіоні визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники, водолази ДСНС, медичні працівники. На водоймах країни встановлено 928 рятувальних постів. Загалом, 19 січня на чергуванні на водних об'єктах перебуває 2838 рятувальників та 541 одиниця техніки від ДСНС", - йдеться у повідомленні.

Крім того, напередодні у всіх регіонах України рятувальники проводили профілактичну роботу з громадянами та навчали їх правил безпечного поводження на водних об’єктах під час святкування Водохреща.

Зокрема, у Вінниці були проведені показові навчання з порятунку людини на річці Південний Буг. Водолази ДСНС України продемонстрували як потрібно діяти, якщо людина провалилася під кригу, та як допомогти постраждалому вибратися на берег за допомогою підручних засобів.

Закарпатські рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями та гостями Ужгорода й Іршави. Працівники ДСНС звертали їх увагу на дотримання правил поведінки під час занурення у воду та наголошували, що купатися необхідно у спеціально обладнаних місцях, що мають спуск із поручнями, а також у присутності рятувальної та медичної служб. Рятувальники вручили кожній людині пам’ятку з рекомендаціями як уникнути неприємних наслідків під час купання на Водохреща.

Працівники ДСНС також проводили зустрічі зі священнослужителями, щоб спільними зусиллями гарантувати безпеку громадян під час свята. Зокрема, рятувальники Запорізької області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з представниками релігійних конфесій міста Енергодар. Вони нагадали їм правила занурення в ополонку та закликали представників релігійних громад долучитися до проведення роз’яснювальної роботи серед прихожан щодо безпечного поводження під час Водохреща.

Подібні профілактичні заходи відбулися також у Чернівецькій, Рівненській, Хмельницькій, Одеській, Херсонській, Кіровоградській областях.

У ДСНС закликають відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-