Бійня під Радою: суд відклав на 3 лютого розгляд по суті

Бійня під Радою: суд відклав на 3 лютого розгляд по суті

Укрінформ
Подільський районний суд міста Києва відклав на 3 лютого розгляд справи стосовно 15 обвинувачених у масових заворушеннях під Верховною Радою України 31 серпня 2015 року по суті у зв'язку з неявкою одного із захисників.

Таке рішення у четвер прийняв суддя Василь Бородій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вважає за неможливе проводити розгляд справи за відсутності захисника... Суд відкладає судове засідання до 14:30 3 лютого 2017 року", - сказав він.

Причиною такого рішення стала відсутність в судовому засіданні адвоката Всеволода Сокалюка, який захищає обвинувачених Гліба Громова та Костянтина Васильця. За словами його колег захисників Сокалюк захворів (має високу температуру), у зв'язку із чим не зміг прибути на засідання.

Під час обговорення всі сторони заявили про неможливість проведення судового засідання без адвоката Сокалюка. Водночас, сторона захисту звернула увагу суду також на те, що в суд не прибув жоден постраждалий по справі 31 серпня 2015 року.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня 2015 року в ході акції протесту проти внесення змін до Конституції в бік правоохоронців до будинку Верховної Ради з натовпу було кинуто бойову гранату. Загинули четверо бійців Національної гвардії та близько 100 осіб зазнали поранень.

Як відомо, справу розділено на дві частини – тероризм і організація масових заворушень. Наразі розглядаються масові заворушення, де обвинувачуваними є 15 осіб, з них 10 – представники ВО "Свобода".

Усім 15 підозрюваним інкримінується "активна участь у масових заворушеннях під час подій 31 серпня 2015 року поблизу Верховної Ради, опір співробітникам правоохоронних органів, а деяким з них - спричинення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-