Запорізькі екстремали відсвяткували Водохреще стрибками з 42-метрового мосту

Запорізькі екстремали відсвяткували Водохреще стрибками з 42-метрового мосту

Укрінформ
У Запоріжжі понад 50 екстремалів відмітили Хрещення стрибками у Дніпро з 42-метрового мосту

У Запоріжжі понад 50 екстремалів  відмітили Хрещення стрибками у Дніпро з 42-метрового Арочного мосту, що сполучає острів Хортиця й правобережну частину міста. Неординарний обряд Хрещення  організував місцевий  клуб прихильників роупджампінгу.

За словами організатора стрибків Юрія Жеребцова, власну техніку таких стрибків для всіх бажаючих місцевий клуб роупджамперів розробили близько 15 років тому. Відтоді кількість бажаючих випробувати прилив адреналіну під час вільного падіння й занурення у крижану воду Дніпра  щороку зростає.

"Спочатку це був клубний захід - наша традиція. Потім почали приєднуватися друзі, друзі друзів і наша традиція стала традицією для них", - розповів Жеребцов.

За його словами, стрибки здійснюються з подвійною страховкою, яка випробувана роками й виключає виникнення нестандартних ситуацій. Перед стрибком інструктори навчають дебютантів правилам стрибків з роуп-спорядженням.

У четвер у "водохресних стрибках у Дніпро" взяли участь понад 50 осіб. Через такий наплив бажаючих "очистити водою й повітрям тіло і дух" стрибки з Арочного мосту тривали до настання сутінків.

Роупджампінг (від англ. rope jumping) - екстремальний вид спорту: стрибки з мотузком з високого об'єкту зі складною системою амортизації з альпіністських вірьовок і спорядження. Родоначальником роупджампінг-руху вважається американський скелелаз Ден Осман, який почав практикувати навмисні зриви, коли зрозумів, що боязнь зірватися заважає йому проходити складні маршрути. Надалі така практика переросла у захоплення, потім - в окремий вид екстремального спорту, у якого зараз  тисячі прихильників по всьому світу.

Фото: Смольєнко Дмитро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-