У шпиталях перебуває 91 боєць АТО, ще 12 лікуються за кордоном - МОУ

У шпиталях перебуває 91 боєць АТО, ще 12 лікуються за кордоном - МОУ

Укрінформ
На медичне забезпечення Збройних сил України цього року буде виділено близько 353 млн грн, що на третину більше порівняно з минулим роком. 

Про це сказав речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Цього року на медичне забезпечення Збройних сил України планується виділити майже 353 млн грн - це на понад третину більше, ніж минулого року", - сказав Гуцуляк.

За його словами, з цих коштів 205 млн планується витратити на закупівлю медикаментів і 93 млн грн - на закупівлю обладнання.

Речник нагадав, що минулого року на медичне забезпечення армії було виділено близько 258 млн грн, з яких майже 230 млн витрачено на закупівлю медикаментів та медобладнання.

Крім того, додав він, з початку АТО до військово-медичних закладів та військових частин ЗСУ надійшла благодійна допомога на загальну суму близько 420 млн грн у вигляді медпрепаратів та ін.

 Гуцуляк також повідомив, що наразі на лікуванні у медичних закладах Міноборони перебуває 91 військовослужбовець, поранений під час АТО.

Він додав, що 12 військовослужбовців проходять лікування за кордоном, зокрема четверо - в Угорщині, троє у Німеччині, по двоє - у США та Італії та один - у Латвії. Крім того, 28 учасників АТО - у санаторно-курортних закладах ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-