Справа Романчука: відеодокази

Справа Романчука: відеодокази "засвітили" двох екс-топів облради

Укрінформ
До справи про видачу дозволу на розробку надр на Миколаївщині, у якій фігурує екс-перший заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук, причетні тодішній перший заступник голови облради Михайло Соколов та помічник голови облради Геннадій Левченко, який досі у розшуку.

Про це стало відомо під час засідання Центрального райсуду міста Миколаєва 20 січня, де досліджуються протоколи про результати аудіо і відеоконтролю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд переходить до дослідження протоколу про результати аудіо і відеоконтролю стосовно обвинувачуваної особи від 12 травня 2016 року", - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

На більш як півгодинному запису чути, що директор ТОВ "ЕЛК-Буд" Максим Гламаздін через Романчука знайомиться з Соколовим та Левченком. Вони обмінюються телефонами і вирішують, як прискорити справу з надання дозволів на розробку вапняку у Єланецькому районі фірмі з Дніпропетровська, яку представляє Гламаздін. При цьому Соколов обіцяє посприяти цьому процесу серед депутатів, які мають вирішити це питання, дає поради, як найшвидше владнати ті чи інші проблеми.

Він також радить своєму співрозмовнику поквапитися, бо, мовляв, "незабаром літо, депутати роз’їдуться по морях і ми будемо їх довго збирати". На уточнююче запитання Гламаздіна: "Вся конкретика через Левченка?", Соколов відповідає "Так". Це ж саме згодом підтверджує і Романчук, уже в своєму кабінеті, куди знову заходить Гламаздін.

Нагадаємо, що з самого початку цього корупційного скандалу, у ньому підозрювали і Соколова. Проте вже 6 червня начальник спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Миколаївській області Олексій Лях заявив, що затримано двоє за підозрою в організації корупційної схеми. Це Романчук та заступник голови Єланецької РДА Олег Зайзбург. Ще один фігурант справи - помічник голови облради Генадій Левченко – у розшуку.

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар $90 тис. за надання дозволу ТОВ "ЕЛК-БУД" по видобутку вапняку. Наразі судять одного лише Романчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-