Справа Гандзюк: на Мангера одягнули електронний браслет

Справа Гандзюк: на Мангера одягнули електронний браслет

Укрінформ
Поліцейські одягнули електронний браслет голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це Українській правді повідомив прес-секретар Нацполіції Ярослав Тракало.

"Відповідно до ухвали суду, яка надійшла до поліції Херсонської області, цей громадянин відпущений під заставу з обов'язковим носінням електронного засобу контролю. В субботу (16 лютого – ред.) у присутності слідчого такий електронний браслет був на нього одягнутий", - розповів Тракало.

Читайте також: ГПУ оскаржила запобіжний захід Мангеру

Речник додав, що пересування підозрюваного дозволено лише по місту, а виїзд за межі Херсона можливий тільки з дозволу слідчого Служби безпеки України, яка проводить досудове розслідування у цій справі.

Як повідомлялося, 11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру повідомлено про підозру в організації вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п.п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Читайте також: Мангер вийшов із СІЗО під заставу

У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат посадовця.

В.о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла декілька операцій і померла 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-