МОЗ спростовує фейки Комаровського, які прозвучали в ефірі 1+1

МОЗ спростовує фейки Комаровського, які прозвучали в ефірі 1+1

Укрінформ
У МОЗ України спростували фейки щодо ситуації у медичній галузі України, які озвучив Євген Комаровський, що є радником з питань охорони здоров’я кандидата у Президенти Володимира Зеленського.

Про це йдеться у інформації, опублікованій на сайті відомства.

"Учора, 18 квітня, в ефірі програми “Право на владу” каналу “1+1” Євген Комаровський у якості радника з питань охорони здоров’я кандидата у Президенти Володимира Зеленського озвучив тези, які не відображають реального стану справ в охороні здоров’я. За словами Євгена Комаровського, “100 000 жителів країни захворіли на кір”. Уточнення: близько 100 000 людей захворіли в Україні за весь період з початку спалаху восени 2017 року", - наголосили у МОЗ.

Там підкреслили, що вакцинація насправді є питанням національної безпеки, надто в умовах спалаху кору.

"У більшості країн світу, в яких фіксують спалах кору, громадськість чинить тиск на людей, які свідомо, без медичних причин відмовляються від щеплень і ставлять під загрозу життя тисяч інших людей. В Україні ж традиційно в усьому звинувачують владу (МОЗ України, уряд чи Президента) і/або лікарів. З початку спалаху кору МОЗ України разом з урядом і лікарською спільнотою робить систематичні кроки, щоби ліквідувати бар’єри для вакцинації і зупинити спалах кору в країні", - зазначили у МОЗ.

Там нагадали, що із серпня 2017 року працює Оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні.

Читайте також: Комаровський назвав головні проблеми української медицини

"За рішенням штабу з вересня 2017 року тривають заходи з посиленої вакцинації. З вересня 2017 року за рішенням штабу заходи з посиленої імунізації поширили на дітей до 9 років, а з червня 2018 року - на всі групи дітей. Тепер надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років безоплатно. З червня 2018 року діє Наказ про проведення безоплатної імунізації дорослих з груп ризику. Безоплатно отримати щеплення можуть військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти, освітяни, медики", - зазначили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-