ПЦУ виграла у суді майже всі позови через приєднання релігійних громад - Епіфаній

ПЦУ виграла у суді майже всі позови через приєднання релігійних громад - Епіфаній

Укрінформ
Процес приєднання релігійних громад до ПЦУ призупинений, бо відбувається боротьба в юридичному полі. Втім, майже усі судові позови Московського патріархату ми виграли.

Про це в Івано-Франківську під час зустрічі з представниками ЗМІ повідомив Предстоятель Православної церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо процесу приєднання релігійних громад до ПЦУ.

«Цей процес з певних причин призупинений. Зараз відбувається боротьба в юридичному полі по кожній громаді, яка долучилась, а їх є близько 700. Зараз ми захищаємось у правовому полі. Практично всі судові позови, які є з боку Московського патріархату, ними програні. Ми виграли, бо на нашому боці правда. Ми її відстоюємо і хочемо, аби все відбувалось відповідно до українського законодавства», - зазначив митрополит Епіфаній.

За його словами, нині в ПЦУ очікують новий виток у процесі приєднання громад, бо багато з них очікують для цього слушного моменту.

Читайте також: У Михайлівському Золотоверхому монастирі презентували книгу про патріарха Варфоломія

«Нині є громади, які поступово долучаються, але не афішують це. Вони приймають рішення, подають на реєстрацію, але бояться протидії. На жаль, є ті сили, які протидіють, показують картинку для зовнішнього світу, що в Україні ось відбувається захоплення храмів,а цього насправді немає. Наша позиція чітка і зрозуміла - ми хочемо, щоб все відбувалось мирно, спокійно і добровільно і тільки в правовому полі. Є багато громад, які спілкуючись зі мною, говорять, що готові вже, але якщо просто змінити вивіску. Вони розуміють, що буде боротьба, буде протидія з боку проросійських сил в Україні, штучно будуть завезені люди, влаштовані бійки. Тому ми не маємо бажання відкривати в Україні ще один релігійний фронт. Нам достатньо тієї боротьби, яка є на сході України та боротьби з небезпечною противірусною хворобою», - зауважив Епіфаній.

На його переконання, релігійний фронт лише послабить Українську державу, а цього ПЦУ не бажає, бо сильна Українська держава, зазначив Епіфаній, допоможе вирішити всі питання так, як цього хочуть українці.

Відомо, що сьогодні у Хресто-Воздвиженському Манявському чоловічому монастирі, що на Прикарпатті, Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-