У держбюджеті є 1,5 мільярда на облаштування шкільних укриттів — Шкарлет

У держбюджеті є 1,5 мільярда на облаштування шкільних укриттів — Шкарлет

Укрінформ
У державному бюджеті передбачено субвенцію в розмірі 1,5 млрд грн на інфраструктурну безпекову складову освітнього процесу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає Укрінформ.

“Інфраструктурна складова концепції безпеки вимагає великих коштів, і за ініціативи Президента в державний бюджет України на освіту було включено окрему інфраструктурну безпекову субвенцію в розмірі 1,5 млрд грн, яка буде реалізовуватися в опорних закладах освіти, і до 1 вересня 2023 року буде обладнано саме захисні споруди у школах”, - сказав Шкарлет.

Також, як додав міністр, окрім бюджетних коштів, МОН розраховує на підтримку партнерів з ЄС.

“Урсула фон дер Ляєн (голова Європейської комісії — ред.) анонсувала виділення 100 млн євро саме для інфраструктурної безпекової (складової)”, - зазначив Шкарлет.

Читайте також: Зимові канікули в школах Києва триватимуть місяць - Кличко

Міністр нагадав, що заходи з убезпечення учасників освітнього процесу почалися з початком повномасштабного вторгнення. За дорученням прем’єр-міністра зараз розробляється концепція безпеки освітнього процесу, яка має дві складові: методологічну, яка окреслює організацію освітнього процесу в умовах, коли в країні тривають воєнні дії, та інфраструктурна, тобто забезпечення фізичної безпеки в закладах освіти.

Шкарлет додав, що Україна використовує напрацювання Ізраїлю в цьому питанні, але розробляє і власні матеріали, з урахуванням ситуації в Україні — воєнних дій, окупації частини територій, деокупації цих територій, відсутності світла, тепла тощо.

“Україна майже єдина країна у світі, яка продовжила освітній процес під час повномасштабних воєнних і бойових дій. Наша концепція буде більш комплексна, системна і я впевнений, що саме нашу концепцію будуть брати за основу, якщо в подальшому, не дай боже, будуть відбуватися такі масштабні бойові дії”, - сказав Шкарлет.

Як повідомлялося, загальнонаціональна концепція безпеки освітнього процесу має міжвідомчий характер, над її розробкою та впровадженням працюють Міністерство освіти та науки, ДСНС, Національна поліція, дотичні центральні органи виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-