Глава Нацполіції - за легалізацію медичного канабісу

Глава Нацполіції - за легалізацію медичного канабісу

Укрінформ
Голова Нацполіції Іван Вигівський заявив про підтримку легалізації медичного канабісу.

Про це він сказав у інтерв’ю виданню «Цензор.нет», передає Укрінформ.

«Враховуючи те, що після війни у нас буде багато людей після важких поранень, людей із ПТСР, я підтримую легалізацію медичного канабісу. Але лише у вигляді ліків, які продаються за рецептами, а не марихуани, яку курять», - заявив Вигівський.

Він зазначив, що медичний канабіс чітко внормований, питання було лише щодо приватних лабораторій, які мають перевіряти вміст тетрагідроканабінолу.

Читайте також: Друге читання законопроєкту про медичний канабіс може бути у вересні - Радуцький

«У медичному канабісі, для того щоб він був ефективним для лікування, вміст тетрагідроканабінолу має бути не меншим за 0,3%. Для технічного норма 0,2%. Така норма не дає можливості, грубо кажучи, використовувати його як сировину для виготовлення наркотику і є практикою багатьох країн світу», - наголосив голова НПУ.

За його словами, легалізація медичного канабісу в тому вигляді, як це запропоновано законопроєктом, підтриманим Верховною Радою у першому читанні, можлива. «А от щодо технічного канабісу, то цим же документом недосконало прописані норми, які регулюють це питання. Ми подали народним депутатам через МВС свої пропозиції і застереження із цього приводу», - сказав Вигівський.

Читайте також: На повну імплементацію медичного канабісу потрібні роки - депутатка

Він також зауважив, що поліція готова патрулювати поля, де вирощуватиметься медичний і технічний канабіс, зокрема із застосуванням дронів.

«Міністерство аграрної політики буде давати дозволи на засівання конкретних територій, ми будемо їх об’їжджати, дивитись», - зазначив він.

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №7457 "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни".

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-