На Різдво храми відвідали майже 10 мільйонів українців

На Різдво храми відвідали майже 10 мільйонів українців

Укрінформ
На Різдво, яке цьогоріч в Україні вперше офіційно відзначали 25 грудня, майже 10 мільйонів осіб відвідали близько 7 тисяч храмів, у яких проходили богослужіння.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Максим Ахрамєєв.

«Українці у цей понеділок вже відзначили по новоюліанському церковному календарю одне з великих свят – Різдво Христове. Велика кількість громадян вирішила відзначати Різдво Христове 25 грудня - це майже 10 мільйонів громадян, які відвідали близько 7 тисяч культових споруд», - розповів він.

Читайте також: Різдвяні свята за новим церковним календарем

За його словами, Нацполіція забезпечила правопорядок у місцях проведення релігійних обрядів і, що найголовніше – не допустила конфліктних ситуацій на міжконфесійному ґрунті.

«Суттєвих правопорушень не було», - заявив Ахрамєєв.

Він додав, що поліція також забезпечуватиме правопорядок з 6 на 7 січня, коли Різдво відзначатимуть віряни УПЦ Московського патріархату.

«У церквах УПЦ МП, яка не підтримала зміни, будуть вести службу по старому церковному календарю. Ми це передбачаємо і також будемо забезпечувати правопорядок і будемо наближати наряди до цих релігійних споруд», - сказав Ахрамєєв.

Як повідомлялося, цього року в Україні вперше офіційно відзначили Різдво 25 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-