В Україні визначили найкращі поштові марки 2023 року

В Україні визначили найкращі поштові марки 2023 року

Фото
Укрінформ
Прихильники українських поштових мініатюр протягом минулого тижня голосували за найкращі поштові випуски 2023 року в двох номінаціях: «Найкраща поштова марка» і «Найкращий поштовий блок».

Про це повідомила пресслужба АТ «Укрпошта», передає Укрінформ.

"Загалом на голосування було винесено 10 художніх марок та 8 поштових блоків, випущених Укрпоштою протягом 2023 року", - йдеться у повідомленні.

За підсумками всеукраїнського голосування найбільшу кількість голосів та, відповідно, звання «Найкращої поштової марки України 2023 року» отримала мініатюра «Вічна пам’ять!».

Укрпошта презентувала цей благодійний поштовий випуск 29 серпня у День пам’яті загиблих захисників України. Ескізом до марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба» (2016 р.). На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій.

Наголошується, що частину коштів від продажу марки поштовий оператор передає на підтримку сімей військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну.

Крім того, визначено і найкращий поштовий блок України. Ним став випуск «Українські колядки в Києво-Печерській лаврі», презентований напередодні Різдва у 2023 році. Автор — заслужений художник України Миколай Кочубей.

Тематичний блок присвячено річниці проведення Православною Церквою України різдвяного богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, якому минулого року виповнилося 950 років.

Читайте також: Укрпошта отримала відзнаку від Національного поштового музею США

В Укрпошті відзначили, що улюбленими марками українців також стали: «Винищувачі зла» Максима Паленка, блок «Воїни світла. Воїни добра» Олександра Нікітюка, та марка «ПТН ПНХ».

Як повідомлялося, українців закликають колекціонувати поштову марку «Головне управління розвідки Міністерства оборони України», щоб зібрати кошти на морський ударний дрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-