Естонія у ПАРЄ закликала до негайного повернення депортованих українських дітей

Естонія у ПАРЄ закликала до негайного повернення депортованих українських дітей

Укрінформ
Керівниця делегації Естонії в Парламентській асамблеї Ради Європи Лійза Пакоста закликала парламенти держав-членів ПАРЄ засудити діяльність Росії з депортації українських дітей і вимагати негайного їх звільнення та безпечного повернення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR.

«Ми є свідками жахливої ситуації з українськими дітьми, яких насильно депортують з їхньої рідної країни до Росії та Білорусі. Ми не повинні забувати, що ці безневинні діти зазнають глибоких травм і протягом тривалого часу стикаються з насильством, болем, жахами війни та насильницьким переселенням. Масштаби трагедії величезні – ми навіть не знаємо, скільки саме дітей було депортовано», – сказала Пакоста на пленарному засіданні ПАРЄ.

Читайте також: Зеленська на сесії ПАРЄ закликала посилити боротьбу за повернення українських дітей

Вона підкреслила, що мета злочинної політики Росії – насильно змінити ідентичність дітей та асимілювати їх, щоб вони забули свою батьківщину Україну та не змогли повернутися до своїх родин. «Це діяння – тяжке порушення міжнародного права та образа гідності життя дітей та підлітків. Це діяння – не що інше, як військовий злочин та порушення сутності людяності», – сказала Керівниця делегації Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, ПАРЄ закликала парламенти Асамблеї визнати депортацію українських дітей до Росії воєнним злочином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-