Малюська прокоментував розслідування Bihus.Info про СБУ: Сором за «роботу» спецслужби

Малюська прокоментував розслідування Bihus.Info про СБУ: Сором за «роботу» спецслужби

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська після заяв команди журналістів проєкту Bihus.Info про стеження за ними з боку Служби безпеки України вважає, що потрібно більше контролю за діями спецслужб всередині країни.

Таку думку він висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Передивився сюжет Bihus.Info. Пишаюсь якістю розслідування журналістів. Сором за "роботу" спецслужби. Враховуючи увагу міжнародних медіа, прикуту до України, думаю, у нас не більше доби, щоб показати правильну реакцію та зробити правильні меседжі», – заявив Малюська.

Він додав, що «за Законом про СБУ контроль над спецслужбою здійснюють ВРУ, Президент та прокуратура».

Читайте також: Семенченка звільнили через стеження за працівниками Bihus.Info - джерело

«Президент перший крок зробив раніше, звільнивши керівника департаменту. Думаю, потрібна оперативна реакція і комунікація УСІХ гілок влади. Імхо, нам потрібно більше контролю за діями спецслужб всередині країни. У роботі за кордоном (у рашці зокрема) та на фронті вони – красавчіки, там все ок і чіпати не варто», – вважає міністр юстиції.

Читайте також: СБУ зреагувала на заяви Bihus.Info про стеження - є кадрові рішення

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня були опубліковані дані прихованої зйомки, де видно, що нібито співробітники проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info вживають заборонені речовини.

Того ж дня керівник Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне стеження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Журналісти та медіа, учасники Медіаруху, закликали Президента рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин подав депутатські звернення до правоохоронних органів щодо Bihus.Info.

Служба безпеки України відкрила провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки представників Bihus.Info.

Напередодні журналісти BIHUS.Info заявили, що за ними стежила СБУ.

Служба безпеки України зреагувала на заяви журналістів Bihus.Info про стеження та ухвалила кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності. Зокрема, звільнили його керівника Романа Семенченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-