"УКРІНФОРМ": ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (2-8 лютого 2024 року)

Укрінформ

У період з 2 по 8 лютого серед тем, що користувалися найбільшою популярністю серед читачів Укрінформу - звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначення Сирського, інтерв’ю путіна американському журналісту та скандал довкола закона про “посмертну репродукцію”.

Укрінформ у перший тиждень лютого продовжив активно інформувати щодо фінансової та військової підтримки України у США та ЄС. Ці теми традиційно користуються надувагою наших читачів. Тож закордонні кореспонденти інформагентства передавали ексклюзивні новини про позачергове засідання Європейської ради, де ЄС ухвалив пакет макрофінансової підтримки України у розмірі €50 млрд. Про узгодження сенатом США законопроєкта про допомогу для України, Ізраїлю і Тайваню та виділення коштів для охорони південного кордону США. 

Фото: Офіс Президента України
Фото: Офіс Президента України

6 лютого до Києва прибув високий представник ЄС Жозеп Боррель. Укрінформ усебічно висвітлював цей важливий для України візит. Опубліковано низку новинних матеріалів, зокрема, про зустріч Борреля з Президентом Володимиром Зеленським, виступ у Верховній Раді України, брифінг з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем тощо.

Фото: Офіс Президента України

Перезавантаження Генерального штабу - звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил і призначення на цю посаду Олександра Сирського - одна з популярних тем, що цікавила читачів Укрінформу. Щоб якнайширше та якнайповніше висвітлити цю важливу тему журналісти агенції оперативно зібрали низку новинних матеріалів та коментарі експертів.

Також у звітному періоді актуальним було висвітлення теми щодо енергетичної незалежності. Україна вперше в історії проходить опалювальний сезон на газі власного видобутку та зі збалансованою електроенергосистемою. Незважаючи на воєнний час, обсяги зросли видобутку на 11%, також відкрито нові свердловини видобутку газу. 

Бурхливу реакцію у соцмережах та ЗМІ викликала інформація про заборону на використання для запліднення біоматеріалу загиблих у законопроєкті №8011 (“Про внесення змін та доповнень до деяких законів України з метою забезпечення прав учасників війни на біологічне посттравматичне батьківство/материнство”). Укрінформ у публікації “Посмертна репродукція: на що мають право вдови героїв і... суспільство” зібрав експертні думки провідних українських репродуктологів щодо збереження генофонду України. 

У рамках протидії російській дезінформації опублікувано низку матеріали, що спростовує ворожі вкиди та фейки. Найбільшою цікавістю користувалися фактчекінгові матеріали стосовно візиту Такера Карлсона до москви та аналіз його 2-годинне інтерв’ю з путіним. Зокрема, у матеріалах ”В чому путін «проколовся», розмовляючи з Такером Карлсоном” та “Навіщо Карлсону надали дах у Москві” фактчекери Укрінформу детально розбирають візит американського журналіста до москви і доводять, що галас навколо цього доводить лише медійну слабкість Кремля.

Серед знакових інтерв’ю на сайті Укрінформу:

  • Катаріна Матернова, Посол Європейського Союзу в Україні: Пакет у 50 мільярдів євро – прояв відданості Україні як майбутньому члену ЄС. Про деталі майбутнього рішення про продовження торгових преференцій для української продукції на європейському ринку, причини довгих дискусій навколо використання заморожених активів РФ, колективні заходи щодо стримування агресії РФ та посилення оборонного потенціалу ЄС.

Фото надала Євгенія Кузнєцова

  • Олег, морський піхотинець, захисник “Азовсталі”: У війську усі мають бути взаємозамінними – Маріуполь це довів. Оборона Маріуполя, зухвалий і небезпечний прорив із заводу «Ілліча» на «Азовсталь», довгі місяці в російському полоні – усе це припало на долю морського піхотинця, військовослужбовця 36 ОБрМП Олега. Проте випробування не зламали його, а лише додали рішучості у боротьбі. Після повернення з полону він знову на фронті, б’ється пліч-о-пліч з побратимами і навчає новоприбулих бійців тому, що до війни не можна ставитися легковажно.

  • Ілля Євлаш, речник Сухопутних військ ЗСУ: Зараз час затягнути паски і робити максимум, аби втримати нашу країну . Гостем проєкту «Станція Краматорськ» – його авторів-ведучих Влади та Костянтина Ліберових – став капітан Ілля Євлаш, речник Сухопутних військ ЗСУ. Темами розмови стали насамперед інформаційне протистояння Росії вже з перших днів повномасштабного вторгнення, чому журналістів не одразу пускали у звільнені від РФ міста та не всюди й не масово пускають і досі, що робити, щоб світ не втрачав інтересу до війни в Україні та як це – служити під командуванням «жорсткого» генерала Олександра СирськогоВідео - на UkrinformTV.

У період з 2 по 8 лютого 2024 року, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 735 новини, 43 публікації, 7 інтерв’ю та 13 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

Топ-5 матеріалів з найвищими показниками щодо переглядів:

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — близько 1,6 млн ( попередній тиждень - понад 1,4 млн), перегляди — понад 3,2 млн (попередні 7 днів близько 3,1 млн), кількість взаємодій із сайтом — близько 8,4 млн (попередні 7 днів - понад 8,1 млн).

ТОП-5 матеріалів Укрінформу щодо найбільшої цитованості у світових ЗМІ: 

За результатами аналізу з використанням системи YouScan, загальна кількість посилань за звітний період — 13 917.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 836 новин. Редакція оперативної інформації випустила 553 новини (15 з яких - ексклюзиви), економічна редакція — 110, регіональна — 368. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 925 (у середньому 132 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 284 новин, 6 публікацій, 8 відео та 89 фото. 

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 517 249, охоплення — понад 8 млн (попередні 7 днів 8,6 млн).

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 2 по 8 лютого зробили 76 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 524 фотографії. 

Фото Укрінформу використовували світові ЗМІ:

  1. The Guardian - Russia-Ukraine war at a glance: what we know on day 710

  2. DPA - More destruction in widespread Russian missile strikes on Ukraine

  3. DPA - EU states compete for African support, but Russia looms

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 2 тис. Станом на 1 лютого 2024 їх - 846 тис  (попередні показники - 844 тис). Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,2 млн (попереднього тижня – 1,8 млн). Це, у середньому, - понад 310 тисяч щодоби (попереднього тижня - понад 250 тисяч щодоби). 

ТОП-3 відеоматеріалів Укрінформу за переглядами:

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-