Одруження через «Дію»: заяви про шлюб за рік подали майже 20 тисяч пар

Одруження через «Дію»: заяви про шлюб за рік подали майже 20 тисяч пар

Укрінформ
На порталі «Дія» заяви про шлюб подали майже 20 тисяч пар з часу існування послуги.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції.

«Майже рік українці подають заяву про шлюб у Дії. А далі просто приходять на весільну церемонію. Станом на сьогодні майже 20 000 пар молодят подали заяви про шлюб на порталі Дія», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше заяв про шлюб через «Дію» подали у Києві, Львівській та Одеській областях. У Мін’юсті додали, що 53% заяв подають жінки.

Для того, щоб подати у «Дії» заяву про реєстрацію шлюбу необхідно авторизуватися на порталі «Дія», натиснути «Послуги» → «Сім’я» → «Заява про шлюб». Далі - заповнити заяву та вибрати деталі церемонії. Сплатити адміністративний збір зручним способом та підписати електронним підписом.

«Далі ваша половинка отримає посилання на заяву електронною поштою. Він чи вона має також підписати її з КЕП», - інформують у міністерстві.

Читайте також: У День святого Валентина одружилися 1132 пари

Повідомляється, що заяву ДРАЦС зазвичай опрацьовує протягом одного робочого дня, після цього заявник отримає результат розгляду.

Послуга реалізується Міністерством юстиції та Міністерством цифрової трансформації за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA.

Як повідомлялося, у лютому минулого року Міністерство цифрової трансформації запустило на порталі «Дія» нову послугу, в межах якої українці можуть подати заяву про державну реєстрацію шлюбу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-