УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (9-15 лютого 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (9-15 лютого 2024 року)

Укрінформ
У період з 9 по 15 лютого Укрінформ усебічно висвітлював перебіг та підсумки “Рамштайну-19”, перезавантаження у керівництві ЗСУ та знищення великого десантного корабля рф.  

Фото: Офіс Президента України

Фото: Офіс Президента України

Важливою подією стало 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Тема військової допомоги США та Європи одна з найпопулярніших серед наших читачів. Журналісти Укрінформу оперативно перебіг висвітлювали засідання, збирали коментарі експертів. Опубліковано низку інформаційних та аналітичних матеріалів щодо підсумків «Рамштайну-19» засідання. Одним з важливих меседжів від міжнародних партнерів стало запевнення у подальшій підтримці України. 

Фото: Офіс Президента України
Фото: Офіс Президента України

У звітний період лишалася “гарячою” тема перезавантаження у Збройних силах України. Упродовж трьох днів – 9, 10 та 11 лютого – Президент України Володимир Зеленський призначив заступників Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського та начальника Генерального штабу, а також визначив нових командувачів Сухопутних військ, Об'єднаних сил ЗСУ, Десантно-штурмових військ та Сил територіальної оборони. Новий Головком Сирський отримав нову команду. Укрінформ розповів про нову команду та розпитав експертів, як вони оцінюють зміни у керівництві ЗСУ.

Звільнення Залужного викликало хвилю абсурдних російських фейків, наприклад, що ексголовком нібито вступив до “Європейської солідарності” та закликав до держперевороту, а ще хоче “закінчити війну” та “надсилає сигнали“ росії. Тож фактчекери Укрінформу продовжили спростовувати ворожу брехню

Завжди актуальними є новини про знищення ворожої військової техніки.

14 лютого Сили оборони України знищили великий десантний корабель “Цезарь Куников” чорноморського флоту рф. Це чергова визначна перемога безпілотного флоту України, що отримали значний резонанс у світі. Укрінформ опублікував низку інформаційних матеріалів про методичне знищення флоту окупантів. Серед них - ексклюзивні коментарі від ГУР Міноборони, аналітичні статті тощо.

Також важливим завданням Укрінформу є розвінчування наративів російської пропаганди. При обстрілі Києва 7 лютого Росія застосувала ракету 3М22 “Циркон”. Її збили ППО України. Тож росіяни перебільшили можливості цієї ракети і вона не відповідає заявленим тактико-технічним характеристикам. Укрінформ зібрав думки відомих військових експертів про “Циркон”.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Серед основних тем агенції - відбудова українських міст, що пережили окупацію. Понад рік Укрінформ відстежує, як відроджуються міста та містечки Київщини. У черговому репортажі - про те, як відновлюють Ірпінь.

У період з 9 по 15 лютого, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 751 новини, 40 публікації, 3 інтерв’ю та 25 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

Топ-5 матеріалів з найвищими показниками щодо переглядів:

Ексклюзиви Укрінформу: 

  • коментар секретаря Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, полковник Служби безпеки Романа Костенка - про фінансування мотиваційних виплат військовим;

  • про те, що у польських фермерів немає підстав для загострення протесту на кордоні - коментар посла України в Польщі Василя Зварича;

  • про відкриття у Відні виставки видатного українського художника Івана Марчука “Голос моєї душі”.

Серед знакових інтерв’ю на сайті Укрінформу: 

  • Христина, «Кудрява», капітан Нацгвардії України: Ми зараз для світу стали полігоном з випробування зброї і людей. Про можливість мобілізації в Україні за прикладом Ізраїлю, жіночі бронежилети та нагальні питання забезпечення, російські ІПСО на початку повномасштабного вторгнення, рекрутинг і його популяризацію, чому українці мають масово вчитися, як поводитися зі зброєю, а також, як війна змінює українське суспільство та повоєнне майбутнє України. Відео - на UkrinformTV: http://surl.li/qrgfu
  • Максим Ткаченко, заступник голови фракції «Слуга Народу», член Комітету ВР з питань прав людини: У 2024 році плануємо надати житло для 200 тисяч ВПО. Про надання вимушеним переселенцям житла, ефективність державних іпотечних програм для ВПО, інвентаризацію об'єктів для їхнього тимчасового проживання, а також про важливість законопроєкту щодо збереження виплат допомоги на проживання для цієї категорії населення.:07

ТОП-5 матеріалів щодо найбільшої цитованості матеріалів Укрінформ: 

За результатами аналізу з використанням системи YouScan, загальна кількість посилань за звітний період — 13 754 (дані за попередні 7 днів - 13 917)

Фото Укрінформу публікували світові ЗМІ:

CNN - Russia used a Zircon hypersonic cruise missile for the first time in recent strike, Ukraine claims | CNNDPA - Some 45

DPA - Russian drones attack Ukraine, Ukrainian Air Force says

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,86 млн ( попередній тиждень - близько 1,6 млн), перегляди — понад 4 млн (попередні 7 днів 3,2 млн), кількість взаємодій із сайтом — близько 10,4 млн (попередні 7 днів - близько 8,4 млн).

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 780 новин. Редакція оперативної інформації випустила 481 новина (16 з яких - ексклюзиви), економічна редакція — 120, регіональна — 343. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 817 (у середньому 117 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 320 новин, 7 публікацій, 9 відео та 115 фото. 

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 516 987, охоплення — понад 9,6 млн (попередні 7 днів - 8 млн).

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 9 по 15 лютого зробили 70 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 413 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 3 тисячі. Станом на 16 лютого 2024 їх - 849 тис.  (попередні показники - 846 тис). Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,6 млн (попереднього тижня – 2,2 млн). Це, у середньому, - понад 370 тисяч щодоби (попереднього тижня - понад 310 тисяч щодоби). 

ТОП-3 відеоматеріалів Укрінформу за переглядами:

Національне агентство продовжує бути надійним та достовірним джерелом новин та інформації про російсько-українську війну та інші важливі події у нашій країні і світі. Аби контент, враховуючи виклики повномасштабної війни, був більш якісним, повним, своєчасним, неупередженим, всебічним і збалансованим, Укрінформ оновлює свої редакційні стандарти.

Редакційні стандарти базуватимуться на “Кодексі етики українського журналіста”, що визначає, зокрема, свободу слова та висловлювань як невід’ємну складову діяльності журналіста, повагу до приватного життя людини, служіння суспільству, а не інтересам влади та засновників тощо.

Також в агентстві створюють орган із дотримання стандартів, до складу якої входять представники різних редакцій Укрінформу.

Укрінформ продовжує допомагати захисникам, які боронять України. Мета - зібрати 300 000 грн. на три квадрокоптери DJI MAVIC-3 для 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців. Вже зібрано понад 167 тис грн. 

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-