Індексація пенсій з 1 березня: Жолнович запевняє, що гроші у бюджеті є

Індексація пенсій з 1 березня: Жолнович запевняє, що гроші у бюджеті є

Відео
Укрінформ
Пенсійні видатки з 1 березня 2024 року зростуть у середньому на 3 млрд грн щомісяця. Проте хвилюватися підстав нема - кошти на виплату пенсій у бюджеті запроєктовані.

У цьому запевнила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини», передає Укрінформ із посиланням на Мінсоцполітики.

«У середньому після підвищення пенсійні видатки зростуть на 3 млрд грн на місяць. Це немалі кошти, але гроші на виплату пенсії є, ми їх запроєктували», - сказала Жолнович.

Вона нагадала, що базово внески до Пенсійного фонду отримуються з відрахування частини єдиного соціального внеску.

«То чим краще відновлюється наша економіка, чим більше людей працюють в білу і сплачують єдині соціальні внески, тим краще наповнюється наш Пенсійний фонд. Це наші базові доходи, і ми впевнені, що в найближчі місяці цих коштів нам вистачить», - заявила Жолнович.

Міністр наголосила, що з 1 березня в Україні відбудеться індексація пенсійних виплат для понад 10 млн українців. Цього року підвищення буде здійснено майже на 8%. В середньому кожна пенсія зросте на 322 грн, а її середній показник становитиме 5717 грн.

Читайте також: У Пенсійному фонді сказали, кому проіндексують виплати з 1 березня

«У громадян, які отримують найменші пенсії - через брак страхового або трудового стажу, або через невеликі відрахування пі час трудової діяльності - мінімальна пенсія зросте на 364 грн. Минулого і цього року ми індексацію ми сформували таким чином, щоб максимально збільшити саме найменші пенсії. Відповідно, у цих категорій мінімальна пенсія становитиме 2725 грн. А найбільша пенсія зросте одразу на 3000, і це буде 23 610 грн», - додала міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня цього року. Пенсії буде підвищено на 7,96%. Індексації підлягатимуть усі пенсії, призначені по 31 грудня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-