Від початку війни викрили понад 360 груп, які переправляли ухилянтів за кордон - ДПСУ

Від початку війни викрили понад 360 груп, які переправляли ухилянтів за кордон - ДПСУ

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення РФ викрито понад 360 організованих злочинних груп, які допомагали чоловікам призовного віку незаконно перетинати кордон.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«На жаль, спроби незаконного перетину кордону продовжуються по «зеленій» ділянці кордону, тобто поза межами пунктів пропуску… Також такі спроби фіксуються і по пунктах пропуску на шляхах, де можна легально перетинати кордон, але там порушники намагаються використовувати підробні документи або намагаються підкупити інспекторів ДПСУ. Найбільше випадків по «зеленій» ділянці ми фіксуємо на кордоні з Румунією та Молдовою. Багато випадків, якщо брати територіально, це по Закарпаттю», - розповів Демченко.

За його словами, ухилянти часто обирають складні напрямки через гірську місцевість або гірські річки. При цьому неодноразово фіксувались випадки загибелі порушників кордону.

Читайте також: СБУ викрила схеми для ухилянтів у п'яти регіонах, серед затриманих - військком із Полтавщини

«За час воєнного стану прикордонники активно працюють над тим, щоб викривати схеми і власне встановлювати організовані злочинні групи, які обіцяють людям сприяння в незаконному перетині кордону. Таких груп було викрито понад 360. Це і організатори, і пособники, які за кошти людям обіцяють, що вони їм допоможуть в незаконному перетині кордону», - повідомив речник ДПСУ, нагадавши, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники у 2023 році затримали близько 8 тисяч чоловіків, які намагались перетнути кордон поза пунктами пропуску. Ще 3 тисячі надали підроблені документи у пунктах пропуску.

Фото: dpsu,gov,ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-