Зміна клімату збільшує туристичний потенціал Чорного моря

Зміна клімату збільшує туристичний потенціал Чорного моря

Укрінформ
Чорне море може запропонувати ідеальний комфорт для літнього туризму та стати важливою альтернативою в процесі адаптації туристичного сектора до зміни клімату.

Про це йдеться у дослідженні Центру дослідження кліматичних змін і реалізації політики Босфорського університету, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Узбережжя Чорного моря може бути одним із кращих варіантів з точки зору клімату. Коли ми дивимося на поточні кліматичні умови Чорного моря, то в деяких регіонах Центрального та Західного Причорномор'я з особливостями середземноморського клімату в найспекотніший місяць середня температура перевищує 22 градуси”, - розповіла членкиня правління Центру, викладачка університету Назан Ан.

Вона також зазначила, якщо не буде вжито ефективних заходів проти зміни клімату, то туристичні райони в Егейському та Середземноморському регіонах можуть зіткнутися з фінансовими втратами в короткостроковій та середньостроковій перспективі.

Читайте також: Бренсон, Пан Гі Мун та онук Оппенгеймера закликають «зупинити» ШІ та кліматичну катастрофу

Дослідження регіону Чорного моря розпочали, розглядаючи його як альтернативний маршрут, оскільки на популярних літніх маршрутах рівень спеки через зміну клімату почав досягати небезпечних для здоров’я людини показників.

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Туреччина, Румунія і Болгарія підписали угоду про спільне розмінування Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-