Виплати від держави отримують 2,6 мільйона переселенців - Шмигаль

Виплати від держави отримують 2,6 мільйона переселенців - Шмигаль

Укрінформ
Виплати від держави отримують 2,6 млн внутрішньо переміщених осіб.

Про це Премʼєр-міністр Денис Шмигаль поінформував під час щорічної пресконференції за підсумками чотирьох років роботи уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас мільйони людей фактично переміщені, 2,6 млн людей, маючи статус, отримують виплати», - сказав Шмигаль.

Як додав глава уряду, урядова політика щодо дієвої підтримки внутрішньо переміщених осіб полягає, окрім виплат, у забезпеченні інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади, стимулюванні внутрішньо переміщених осіб працездатного віку до працевлаштування, наданні цільових інструментів соціальної підтримки, які відповідатимуть на їхні конкретні життєві потреби, захист родин від ризику бідності, підтримка родин з дітьми тощо.

Читайте також: У березні всі пенсіонери отримають збільшені виплати - Шмигаль

Він нагадав, що також уряд продовжив автоматичну виплату допомоги ВПО з 1 лютого без додаткових звернень, з 1 березня виплати продовжуються для більшості нинішніх отримувачів, зокрема для категорій, які не мають можливості працювати, для осіб, що втратили працездатність, осіб з інвалідністю 1 та 2 групи, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей, що залишилися без батьківського піклування.

Як повідомляв Укрінформ, до 31 березня 2024 року всі пенсіонери-переселенці, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, мають пройти ідентифікацію.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-