У суспільстві є запит на повернення журналістів до Ради - Юрчишин

У суспільстві є запит на повернення журналістів до Ради - Юрчишин

Укрінформ
У суспільстві є великий запит на повернення журналістів до кулуарів Верховної Ради, а у Комітеті з питань свободи слова немає переконливої аргументації, чому цього не можна зробити.

Про це заявив народний депутат з парламентської фракції «Голос», голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю Детектор медіа, передає Укрінформ.

«Я переконаний, що вдасться (хоча б частково відкрити доступ журналістів до парламенту - ред.), бо в суспільстві є великий запит і немає переконливої аргументації, чому ми цього не можемо зробити», - наголосив Юрчишин.

За його словами, єдина можлива безпекова аргументація, яку наводить керівництво парламенту, повністю руйнується у зв’язку з тим, що «ми, закривши доступ журналістам, не можемо привести до дисципліни наших народних депутатів. Вони транслюють засідання, про яке ніби ніхто не знає».

«Пояснити журналістам, чому з безпекових питань журналістам не можна, досить складно. Тому зараз думаємо, як збалансувати механізм наших безпекових органів. Нам треба передбачити місця в укриттях», - зазначив голова комітету.

На думку Юрчишина, також необхідно визначитися з механізмом доступу до парламенту. Він припустив, що, можливо, здебільшого це буде одноразова акредитація.

«Щодо медіацентру Верховної Ради. Якщо там немає ключових спікерів, яким можна ставити питання, то й життя там немає», - зауважив нардеп.

Читайте також: Юрчишин про Телеграм: Завжди краще регулювати, а не закривати

Він підкреслив, що прослідковує інтерес журналістів до заходів, які проводив пресцентр, адже 27 представників медіа з різних сфер були на кожному з 29 проведених заходів.

«Було б добре, щоб керівники парламенту, фракцій, комітетів, почергово з’являлися в цьому центрі, щоб був постійний новинний потік про роботу парламенту. І щоб їхня поява була прогнозованою», - акцентував Юрчишин.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова у співпраці з апаратом ВР та парламентськими журналістами дбатимуть, щоб оперативність, збалансованість та ефективність комунікації була на вищому рівні, ніж є зараз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-