Лубінець закликав іноземні ЗМІ не висвітлювати псевдовибори на захоплених територіях України

Лубінець закликав іноземні ЗМІ не висвітлювати псевдовибори на захоплених територіях України

Укрінформ
Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародних партнерів та іноземних журналістів не брати участі у висвітленні подій, повязаних із псевдовиборами на тимчасово захоплених територіях України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його Телеграмі.

Лубінець зауважив, що з 2014 року в Україні ворог намагається досягти своїх військових і політичних цілей, зокрема, і завдяки пропагандистським кампаніям, які спрямовані не тільки на росіян, але й на українців і міжнародну аудиторію.

«Це загострюється напередодні псевдовиборів "президента" країни-агресора на ТОТ. Окупанти використовують свої пропагандистські медіа та "рупорів Кремля" для висвітлення цих “виборів”, а також намагаються долучити до цього іноземних журналістів. Мета залишається одною – зробити видимість законності не тільки для внутрішньої аудиторії, але й для громадян інших країн. Тому звертаюся до міжнародних партнерів та іноземних журналістів: не беріть участь у висвітленні подій на ТОТ України, пов’язаних із псевдовиборами», - зазначив Лубінець.

Він наголосив, що «Україна - незалежна та суверенна, а російські «вибори» на ТОТ - нелегітимні».

«Вони («вибори» - ред.) порушують міжнародне гуманітарне право. Окрім цього, поїздка на ТОТ України юридично заборонена через територію Росії. Також це може бути небезпечно для вашого життя, оскільки там тривають бойові дії, а вулицями ходять російські військові зі зброєю», - пояснив Лубінець.

Читайте також: В ООН занепокоєні намірами Росії провести вибори на окупованих територіях України

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін підтвердив своє висування на новий президентський термін на «виборах» 2024 року.

Окупаційна влада Херсонської області заявила про «намір» тимчасово окупованих громад взяти участь у «виборах» президента Росії в березні 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-