У Міносвіти оприлюднили стратегічний план до 2027 року

У Міносвіти оприлюднили стратегічний план до 2027 року

Документ
Укрінформ
Міністерство освіти та науки представило Стратегічний план діяльності до 2027 року.

Відповіднний документ оприлюднений на сайті Міністерства освіти та науки, передає Укрінформ.

"Україна переживає період трансформації та викликів, пов'язаних із військовою агресією РФ, зобов'язаннями у сфері європейської інтеграції та положень Цілей сталого розвитку. З огляду на результати публічних консультацій з експертами у сферах освіти і науки щодо проблем і пропозицій їхнього вирішення та положень Візії майбутнього, ми актуалізували стратегічні пріоритети та цілі Міністерства освіти і науки України на середньостроковий період до 2027 року", - йдеться у повідомленні на сайті.

Зокрема, як зазначають у МОН, стратегічний план містить дев’ять пріоритетів МОН до 2027 року, які охоплюють ключові сфери роботи міністерства. В основі документа — візія майбутнього освіти і науки країни та державні програмні документи, які визначають стратегії розвитку України та її інтеграції до Європейського Союзу.

Читайте також: Міносвіти розробило Дорожню карту для підвищення якості навчання українською мовою

Як йдеться у документі, серед пріоритетів: освіта дітей раннього та дошкільного віку, реформа «Нова українська школа»; концепція позашкільної освіти; трансформація професійної освіти; якісна вища освіта; розвиток науки та інновацій; європейська інтеграція України у сферах освіти і науки; цифрова трансформація освіти і науки; підтримка та супровід осіб з особливими освітніми потребами та осіб, що потребують підтримки в освітньому процесі.

Як зазначають у міністерстві, документ розроблено під загальною координацією віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, під керівництвом міністра освіти і науки Оксена Лісового та координацією першого заступника міністра освіти і науки Євгена Кудрявця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-