Україна домовилася про проведення мультитесту в 28 країнах

Україна домовилася про проведення мультитесту в 28 країнах

Укрінформ
МОН та Український центр оцінювання якості освіти домовилися про проведення Національного мультипредметного тесту у 28 країнах. Перемовини щодо НМТ ще у кількох державах тривають.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, передає Укрінформ.

"Наразі підтверджено домовленості щодо проведення НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Швеція", - йдеться у повідомленні.

Водночас тривають перемовини з цього питання із закордонними установами й організаціями у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові. В Центрі висловили сподівання, що кількість локацій, де відбуватиметься оцінювання, зросте.

В УЦОЯО нагадали, що вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати з наданого переліку найзручніший для них населений пункт під час основного періоду реєстрації, який розпочнеться з 14 березня й триватиме до 11 квітня включно.

Як нагадали в Центрі, за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору. Деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії НМТ.

Читайте також: Як проходитиме цьогоріч мультипредметний тест: набули чинності правила

Змінити реєстраційні дані й обрати зручнішу локацію для складання НМТ можна буде до 15 квітня.

Інформація про нові локації буде повідомлятися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні - у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги, підготовлені Українським центром.

Як повідомляв Укрінформ, основна сесія НМТ цьогоріч триватиме з 14 травня до 25 червня, додаткова – з 11 до 19 липня.

Читайте також: Вступна кампанія: оприлюднили демонстраційні варіанти тестів НМТ

Результати тестування учасники отримають до 2 та 26 липня залежно від того, на якій сесії вони складали іспит – основній чи додатковій.

Основна реєстрація вступників розпочнеться 14 березня і триватиме до 11 квітня.

Детальніше ознайомитися з календарним планом можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-