На підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей

Укрінформ
На підконтрольну Україні територію повернули опікунську родину, в якій виховують трьох дітей віком від 11 до 17 років.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Ще трьох дітей вдалось вивезти з пекла окупації. Це стало можливим завдяки благодійній організації Save Ukraine, органам опіки та піклування, а також службі у справах дітей», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україну повернули 11 дітей з Росії та окупованих територій

Як зазначається, на підконтрольну Україні територію повернули опікунську родину, в якій виховують трьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це два хлопчики та дівчинка, віком від 11 до 17 років.

Підкреслюється, що в окупації діти примусово були змушені відвідувати російську школу. За відмову матері погрожували, що заберуть дітей. Через тиск і переслідування росіян родина майже не виходила з дому і жила в постійному стресі.

Нині на матір з дітьми чекає реабілітація. Вони перебувають у безпечному місці, де отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

Прокудін інформує, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 38 дітей із Херсонської області.

Читайте також: Із захопленої росіянами території Луганщини повернули двох сестер-підлітків

Як повідомляв Укрінформ, раніше на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 17-річного юнака. Хлопець не схотів отримувати російський паспорт, тому змушений був ховатися від окупаційної влади.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-