Мін’юст просить суд застосувати санкції до Табачника

Мін’юст просить суд застосувати санкції до Табачника

Укрінформ
Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкції до ексміністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства.

«22 березня 2024 року Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції», до Табачника Дмитра Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Табачник Алла Вікторівна», - йдеться в повідомленні.

Дмитро Табачник - колишній міністр освіти України, який після подій Революції гідності виїхав за межі України та на сьогодні перебуває на тимчасово окупованих територіях, «вів підривну діяльність проти України ще до початку повномасштабного російського вторгнення, контактуючи з представником російської спецслужби».

У міністерстві зазначають, що під час повномасштабного вторгнення разом з представниками вищих органів влади РФ організовував та координував діяльність керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів.

Окрім того, Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики країни-агресора – т.зв. денацифікації України, бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій.

Читайте також: Суд арештував нерухомість Царьова майже на пів мільярда гривень

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді 2022 року СБУ повідомила Табачнику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Згодом СБУ наклала арешт на майно фігуранта на загальну суму понад 2 млн доларів.

Також СБУ викрила Табачника на співпраці з ФСБ і соратником очільника Чечні Рамзана Кадирова.

У березні поточного року суд заочно призначив 15 років ув’язнення ексміністру освіти і науки Дмитру Табачнику та 12 років ув’язнення - ексочільнику Державної реєстраційної служби Дмитру Вороні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-