Kyiv StratCom Forum: експерти обговорили, як боротися з російською дезінформацією

Kyiv StratCom Forum: експерти обговорили, як боротися з російською дезінформацією

Фото
Укрінформ
У межах «Kyiv StratCom Forum 2024: як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє)» відбулася дискусійна панель «Інформаційна політика держави в умовах війни», де експерти обговорили стан інформаційної галузі в Україні та шляхи протидії російській дезінформації.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України

Зокрема, про взаємодію української держави із розробниками соціальних мереж розповів віцепрем’єр міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Зараз ми бачимо великий потік дезінформації у соціальних мережах. Росія продовжує роками інвестувати у розповсюдження фейкового контенту. Саме тому нам потрібна чітка політика, що окреслює наступні етапи інформаційної війни в нашій країні. Ми як держава спільно маємо запропонувати план із власним баченням боротьби з дезінформацією», — зауважив він.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв схарактеризував наявний стан медіасфери в Україні, яка зазнає змін після набрання чинності закону «Про медіа».

«Все йде за планом. Медіа продовжують реєструватися, згідно з новими правилами, - і телебачення, і радіо, і онлайн-медіа. Стають на нові механізми органи регуляції та саморегуляції, на які ми покладаємо дуже багато надій, бо ідея закону від початку - максимально передати питання конкретизації регулювання до самих медійників», - зауважив він.

Водночас голова комітету підкреслив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення працює для налагодження комунікації із компаніями-розробниками Телеграму, Ютубу, ТікТоку для узгодження дій у боротьбі з фейками.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про регулювання Telegram в Україні

Начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Іларіон Павлюк зазначив, що демократична країна, яка перебуває в стані війни, має звертати увагу на кілька факторів: правила безпеки під час публікації інформації, відповідальність перед суспільством за наданий контент, протидію інформаційним атакам ворога.

За його словами, необхідно балансувати між цими пріоритетами.

Заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький зауважив, що наразі є три зовнішні інформаційні загрози - російський інформаційний вплив, кампанії дезінформації та фейки, а також інформаційне панування на тимчасово захоплених територіях.

«Передусім Росія впроваджує інструменти, аби ізолювати та контролювати медіапростір, здійснює інформаційно-психологічну обробку населення. На окупованих територіях рф вже розгорнула близько 2 тисяч вишок мобільного зв’язку для розповсюдження свого контенту. Також росіяни поширюють свої наративи через освіту та культуру», — зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 27 березня, в Києві розпочався дводенний Kyiv StratCom Forum 2024: як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє).

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-