Україна та Польща шукатимуть українські родини для прилаштування евакуйованих з інтернатів дітей

Україна та Польща шукатимуть українські родини для прилаштування евакуйованих з інтернатів дітей

Укрінформ
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну.

Про це у Фейсбуці повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович за результатами зустрічі з польською колегою Агнешкою Дзєм'янович-Бонк, передає Укрінформ.

«Тепер українські родини, які зараз перебувають на території Польщі, можуть брати на виховання українських дітей, які залишились без батьківського піклування. Ми домовилися спільно шукати такі українські родини, щоб кожна українська дитина мала можливість жити у сім’ї», - написала Жолнович.

Вона підкреслила, що ухвалене під час зустрічі міністерок рішення жодним чином не вплине на намір України повернути кожну евакуйовану дитину.

«Наша мета — щоб ці діти після повернення жили в сім’ї. Сьогоднішнє рішення — можливість для дітей опинитися в родинній турботі вже зараз», - зауважила Жолнович.

Також керівництво Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики Польщі запевнило українських колег у тому, що воно готове стати амбасадором України під час її інтеграції в Європейський Союз та проведення реформ.

Читайте також: На Донеччині у громадах уздовж лінії фронту залишаються 3144 дитини

Крім того, міністерства обох країн поглиблять обмін найкращими практиками в соціальній сфері щодо виплат, підтримки і працевлаштування людей з інвалідністю та інших соціальних послуг.

Як повідомлялося, у Варшаві в четвер, 28 березня, відбудуться українсько-польські міжурядові консультації на рівні прем’єр-міністрів обох країн Дениса Шмигаля і Дональда Туска. Сторони обговорюватимуть оборонну підтримку України, ситуацію з експортом української агропродукції на європейський ринок, розблокування спільного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-