Новий український правопис повинні використовувати всі держструктури - Потураєв

Новий український правопис повинні використовувати всі держструктури - Потураєв

Ексклюзив
Укрінформ
Усі органи влади й державні структури повинні використовувати новий український правопис у своїй роботі та офіційній документації.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв у коментарі Укрінформу.

«Скоро закінчується перехідний період для нової редакції українського правопису», - нагадав він.

За словами Потураєва, після внесення змін український правопис став більш деталізованим і тепер передбачає правила написання сучасних слів, а також фемінітивів.

«Сам правопис потребував удосконалення, адже його попередня редакція була затверджена більше 30 років тому», - сказав народний депутат.

Він висловив переконання, що після завершення перехідного періоду усі державні структури мають забезпечити виконання вимог нового правопису, зокрема використовувати його в офіційній документації.

«Я не вважаю, що ми взагалі маємо обговорювати це питання, чи дискутувати щодо цього. Вважаю, що такі вимоги мають просто виконуватись, адже це нові вимоги українського правопису», - заявив голова парламентського комітету.

Читайте також: Уряд схвалив програму забезпечення розвитку та функціонування української мови до 2030 року

Потураєв закликав українців вивчати нові правила правопису, використовувати слова, в яких відбулись зміни, як у робочій документації, так і у повсякденному житті, а також не боятися робити помилки.

«Можна на початках помилятися, але усім треба просто переходити, як це й передбачено», - резюмував народний депутат.

Як повідомлялося, 22 травня 2019 року Кабінет Міністрів схвалив український правопис у новій редакції.

У 2024 році минає п’ятирічний перехідний період, який передбачає поступове впровадження норм нового українського правопису.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-